Multi ani am cautat lumina-uneori mi s-a parut ca am gasit-o dar de multe ori a fost doar o amagire. Poate aceasta este povestea multor inimi, eu o astern aici cu toata sinceritatea: dintotdeauna adevarul mi-a fost si tarie si slabiciune.

O, trebuie sa ne inarmam cu o rabdare ingereasca una care sa reziste oricarei dezamagiri …dar si cand ajunge sau se gaseste ceva, incantarea e mare….parca e prea frumos sa fie adevarat!!!O, cate lectii invatam!!!!

Adevarul trebuie privit cinstit in fata fara sa incercam sa dam lucrurilor alt chip decat cel pe care il au…

Neamul va trai va trebui sa traisaca, voi trudi pentru el cu toata inima si cu tot sufletul, chiar daca ma va dobora munca aceasta, mai presus de puterile unei singure femei.

Eu ca regina ma consider intaia slujitoare a poporului meu, muncitoare si luptatoare, pe care greutatile o fac si mai hotarata sa le depaseasca: le-am spus tot ce le puteam spune ca sa-i insufletesc pentru munca pe care se pregatesc sa o faca, sa-i leg de mine, fiindca e cel mai bine sa lucreze cu mine…..

Si am sa lucrez, am sa tot lucrez, neincetat, neobosita, oricat m-ar costa, chiar daca truda e de o mie de ori mai mare ca rezultatul…

Refuz sa ma las infranta sau sa ma simt infranta pana nu mi s-a smuls si ultima farama de speranta.As vrea sa pot vorbi ca ingerii, ca sa-i fac pe toti sa inteleaga ce vreau sa spun si ce fel de curaj cred eu ca trebuie sa avem.

Daca ar fi sa murim macar sa nu murim ca niste neghiobi orbi ci ca niste eroi constienti

Eu, una vad onoarea tarii in loialitatea pastrata pana la sfarsit: moral tara s-ar putea ridica la inaltimi extraordinare.

Nu cer minuni! Cer doar efort si dorinta de a ajuta!!!!

Sursa: Ganduri pentru vremuri grele, selectie realizata de Tatiana Niculescu