Simbolul hexagramei, steaua formata din doua triunghiuri, are nenumarate semnificatii (mai ales cand este inconjurata de un cerc) , fiind inzestrata cu puteri supranaturale in multe parti ale lumii antice.
Hexagrama este o expresie a cerurilor, dar si reflectia acestora pe pamant, un simbol al divinului si al oglindirii lui in creatie, o conexiune intre microcosmos si macrocosmos, intre spirit si materie.

Sigiliul regelui Solomon combina puterea cu frumusetea si simbolismul cu expresia figurativa. In cultura musulmana, acest sigiliu este un simbol al conexiunii dintre doua lumi; el reprezinta legatura intre stiinta, frumusete si metafizica, cu elemente ale medicinii si magiei, astronomiei si astrologiei, dar si simbolice interconectari intre gradina placerilor si gradina Edenului, intre cer si domurile impunatoare ahitectural, intre cosmologia traditionala si religie.

Un pasaj din Zohar il descrie pe Dumnezeu astfel: un cap foarte frumos, foarte nobil cu o barba lunga si par lung, alb. Dedesubt un cap negru care se stramba, se reflecta intr-o intindere de ape ca si cum ar fi imaginea inversata. Ce ne arata acest desen? Faptul ca ceea ce numim raul nu este decat reflectarea, umbra Domnului in materie.

Atunci cand o fiinta se complace in rau si se incapataneaza sa lucreze constient impotriva proiectelor Domnului, impotriva luminii, ea se impovareaza atat de mult si se intuneca incat se produce o separare intre sufletul ei si sufletul divin: sufletul divin sub forma unei scantei o paraseste si se reintoarce in oceanul luminii originare. Lipsit de aceasta scanteie sufletul omenesc se descompune si dispare. Altminteri oricare ar fi pacatele si incalcarile de legi comise sufletul omenesc se poate purifica datorita sufletului divin care este legat de el si care cauta mereu sa-l antreneze spre lumina.
Raul adevaratul rau este ignoranta oamenilor, lipsa lor de iubire, de bunatate si totodata faptul de a nu cosidera ca utile toate fortele care circula in univers. Diavolul este o creatie a oamenilor nestiutori, o creatie cu atat mai ingrozitoare cu cat ei sunt mai nestiutori.
Exista mereu impulsuri nu intotdeauna catolice care va vor vizita dar depinde de voi in ce directie alegeti sa le dirijati…spre o aventura in afara casniciei sau spre construirea templului iubirii?

Pastrati in voi imaginea capului alb al carui fir de par e reprezentat de cate o virtute. Cum sa iesim din domeniul iluziilor si al reflectiilor sterile?
Inaltandu-ne cu ajutorul gandului din triunghiul cu varful in jos pana la capul alb al Domnului.
Imediat ce ne indepartam de acest cap alb schimbam starea de constiinta si suntem siliti sa traim experienta raului, a suferintelor, a ignorantei.