Toate fiintele din diferite regnuri sunt legate intre ele…fara ca noi sa stim toate fiintele care se gasesc deasupra noastra si cele care se afla mai jos sunt legate de noi. Exista deci in natura o ierarhie vie. Intelepciunea, lumina, iubirea ingerilor, a arhanghelilor, a divinitatilor curg prin intermediul Initiatilor si a Marilor Maestrii si ii ating pe oamenii capabili sa le primeasca…dar ele nu se opresc aici….ii strabat pe oameni si ajung la animale, vegetale si minerale.

Fie ca dorim sau nu suntem bransati, legati trebuie sa stabilim de fiecare data in mod constient aceasta legatura cu fiintele superioare pentru ca in noi sa circule un curent viu. Acela care neglijeaza sa refuza sa creeze aceasta legatura, pierde mai devreme sau mai tarziu lumina, forta si tot ceea ce mai poseda. Omul poate fi puternic, poate face miracole dar nu trebuie sa uite ca el nu este decat un conductor de energii venite din inalt. El trebuie sa-si spuna…Intelepciunea divina este cea care actioneaza prin mine ….altmiteri va pierde tot.

Fraternitatea trebuie sa existe pe pamant printre oameni  pentru ca ea exista deja in Univers unde este unde este numita Marea Fraternitate Alba Universala…ea este formata din toti sfintii, profetii, initiatii, marii maestrii iar in fruntea sa se afla Hristos.

Este foarte grav pentru un discipol sa nu stie sa mentina legatura cu Marea Fraternitate Alba  deoarece curentul nu mai coboara pentru a alunga elementele nocive  si pentru a –l purifica pe discipol…iar cand acest curent nu mai coboara fiintele inferioare atrase de impuritati incep sa se strecoare  in el si provoaca tot felul de daune. Atunci cand va simtiti invadati de fiinte care va calca in picioare gradinile interioare va fura bogatiile va sting luminile inseamna ca nu ati stiut sa va conectati la curentul marii fraternitati albe universale si apoi va plangeti….nu stiu ce se intampla cu mine …ma simt nefericit, tulburat, tracasat si pentru a iesi din starea aceasta mergeti la doctor, incercati sa va distrati dar nu e nimic de facut. Atunci cand au patruns in voi entitati inferioare nu mai exista alt mijloc decat de a scapa de ele decat acela de a intra in legatura cu fiintele lumii sublime deschizandu-va inima, intelectul, sufletul, spiritul astfel ca binecuvantarea de sus sa coboare asupra voastra, sa va purifice, sa va hraneasca, sa va salveze de creaturile raufacatoare.

Marea Fratie Alba este singura fortareata adevarata. Aceia care vor sa fie primiti in ea trebuie sa o ceara. Daca va fi nevoie eu voi pleda in favoarea lor pe langa entitatile de sus, le voi spune….Sunt copiii mei …deschideti-le usa…

Sursa: Omraam Aivanhov