Cultivand gandul inaltator, fapta de lumina, sentimentul radiant capatam chip cristic, chip de lumina. Si e foarte important sa lucram in post la cele sapte corpuri ale noastre( nu doar sa sa ne abtinem de la branza, oua, carne) pentru ca fiecare renuntare incarca cardul divin, creste tolba de merite, activeaza potentialitati nebanuite, dezvaluie floarea care Suntem.

Am observat ca multi oameni raman insa tributari cantitatii( cate zile am postit cu apa….3, 7, 21?!….) sau cate initieri reiki am luat sau cate acordaje am primit in scoala x sau la cate manastiri am fost?!!!!…..

Cantitatea descrie orizontala crucii care suntem calitatea tine de verticala. Daca aleg sa-mi cresc orgoliul spiritual si sa intru in competitie pe tema numarului de manastiri vazute aratand cu degetul pe cei care care au vazut o singura manastire in viata aceasta sau pe cei care au o sigura initiere reiki e posibil ca aceasta competitie interioara sa mi intunece chipul nu sa-l infloreasca. Doa atitudinea christica( verticala caracterului divin) deschide Portile Cerului, nu adunatul, comparatul, cate am facut eu.

Varfurile interioare de munti sunt greu de cucerit si ele se bazeaza doar pe integrari adica pe impletirea inaltimii cu manifestul, a Cerului cu Pamantul, a cuvantului divin cu materia. Topind in atitudine virtuti, obtii bijuterii ceresti care te vor impodobi in eternitate.

Poti merge toata viata la manastiri si sa ai o viteza de indumnezeire mica sau poti sta acasa in cerul 12, luminand gradina interioara si exterioara.

Sfintii inchisorilor ne dezvaluie foarte mult din ceea ce inseamna puterea credintei, stapanirea de SIne, iubirea de Dumnezeu precum si alte virtuti pe care le-au cladit pas cu pas impletind Cerul cu temnita.

Cantitatea impletita cu calitatea ne poate conduce pe varfuri doar daca este sustinuta de smerenie, discretie, Faca Se Voia Ta.

Acolo unde se intalneste verticala( a fi) cu orizontala( a avea, a castiga, a aduna, a demonstra) se configureaza Omul-Sfera sau Omul-Floare care adauga cu fiecare sarut al Cerului cu Pamantul inca o salba de intelegeri, bucurii, frumuseti.

Da-ti va voie sa infloriti….uitandu-va la floarea din voi nu la alte flori. Mangaiati fiecare petala, bucurati-va de raza de raza lui Acum, imbratisati ceea ce este asa cum ESTE.

Inflorirea este vie in a fi. Sunt tot ceea ce sunt, eu sunt….