Am pornit spre Athosul grecesc limpezind inca in mine intalnirea cu Frasinei-ul( Athosul Romanesc), locul in care ma vindecasem cu multi ani in urma, bratele divine care ma mangaiasera dupa un lung an de boala, rasaritul de aripi ce imi luminase obrazul. Simteam sa ma bucur fara a dezveli prea mult celor din jur din ceea ce se tesea prin mine, prin noi, asemenea unei lucrari vechi si totusi altfel, o descarcare din contractul spiritual, o reamintire ce prindea contur cu fiecare pasire-cupa. Inca de la plecare pe crucea interioara se asezasera multe unitati de sens iar viul Omului se imbracase cu 9 triunghiuri divine. Alaturi de noi se aflau cativa tineri si un cuplu, totul atat de frumos desenat in acest vals atins de soare, flori pline de parfum, oameni calzi si multa revarsare de Sens.
Erau trei copii in acest aproape plin de frumusete, un triunghi minunat ce a dat glas Ierusalimului ceresc-Athosului Romanesc si Athosului Grecesc.

Plimbandu-ne cu vaporul de jur imprejurul Athosului la doar 500 de m de manastirile care alcatuiau un brau frumos de luminite, am simtit spirala aurie a locului, smerenia, intelepciunea, profunzimea talcuitorilor de aici dar si pregatirea pentru ce va fi candva primirea femeii in Athosul divin, cina din taina Unimii, reunirea.

Niste sfori se taiasera si Maica prin insasi Preotesele ei ne chema sa intram. Nu este vorba de o intrare fizica ci de activare a unei frecvente, un fel de pasire care pregateste si valsul fizic.

In rostul acestei lucrari, am deschis o carte cu pagini argintate…..si in tandra ei textura am gasit urmatoarele cuvinte: preotesele deschid templul unimii. Impreuna-Una.

Apoi Graalul s-a rotit de cateva ori deasupra muntelului atingand pe trei raze, trei departari.

De acolo vor veni Preotesele spre a Implini Timpul.

Una din raze era orientata catre Ramania revelandu-mi chipuri si lucrari ce se descarca din aproape in aproape. Paseau fiice si mame recunoscand glasul Maicii. Icoana a grait asa cum au spus cei 7 stalpi de lumina ai Athosului grecesc. Si din raurirea ei un covor de talcuiri se asezau la picioarele noastre. Pasiti. Acesta este Timpul. Sunteti primite.

Am privit insula, cartea si Graalul. Timp, viu si chemare. Bucurie, intelepciune, rabdare.

Si fiica din noi a stralucit….