Pasind in Londra, intr-un oras atat de mare si de aglomerat, primul lucru pe care l-am observat a fost zveltetea casutelor, rosul autobuzelor si forfota strazii. Si venind din satucele Scotiei…parea ca suntem aruncati intr-o uzina de miscari, cu oameni care parca treceau prin tine, mergand grabit catre obiectivele lor.

Ne-am oprit un pic ca sa observam aceste trenuri de persoane, zvorcolirea lor, chipurile atat de diverse. Si am simtit ca si-au pierdut devreme inocenta, privirea limpede, naturaletea. Se pare marile orase ale planetei sunt prin definitie cronofage, energofage si mari mancatoare de lumina…caci doar dupa cateva ore petrecute aici in orizontala vietii vrei sa te retragi, sa fugi undeva intr-un loc mic, sa te asezi un pic in tine in verticala ta unindu-te cu Cerul.

Navigand pe strazile Londrei……doar mintea robotea in mine, inima si sufletul erau privitoare, tanjind dupa oceane verzi, lucruri mici si pline de talc, bucurii ceresti.

In Londra poti sa te simti un cetatean al planetei insa mai putin un fiu sau o fiica iubita. Ai sentimentul ca suvoiul de oameni te goneste, te impinge sa insailezi atractii fara suflet: Trafalgar Square, Buchingham Palace, Muzeul de Stiiinte, Muzeul londonez, Muzeul transporturilor, Conden Town, Muzeul de istorie al naturii etc si dupa tot ce ai acumulat…cand te uiti in sita zilei… inima nu zburda ci doar mintea se poate lauda cu cate impresii a adunat, cate informatii stie, pe unde a umblat, ce a bifat.

Insa sufletul nostru ( mama divina din noi) tanjeste dupa acea imensitate data de sentimente inaltatoare iar spiritul nostru ( tatal interior) isi doreste sa se elibereze de datorii si sa uneasca cu vesnicia. Am venit in Scotia manata de o reamintire iar in Londra insotindu-l pe sotul meu….si mi-am dat seama inca o data ca tara pe care am ales -o de Sus, draga mea RaMaNie e atat de minunata, cu locurile ei mici si calduroase, cu oamenii care poarta Soarele pe fata, cu copiii zglobii si proaspeti pana tarziu, cu portile ei de lumina in care sufletele noastre se dilata, cu maretia ei suava, discreta, blanda. Nimic coplesitor in tara noastra…si totusi atat de multa incantare, bucurie, caldura.

E frumos sa calatoresti si in aceasta viata am putut cunoaste multe locuri …insa bucuria intoarcerii, frematul tarii mele, caldura cu care ma imbratiseaza….. raman vii, puternice, pline de talc…….dorindu-mi tot timpul sa revin Acasa si sa impartasesc cu ceilalti din tortul viu al Planetei dar si din Maretia tarii noastre…atat de puternica, de vie, de frumoasa prin darurile ei spirituale.

Tarile privite de Sus sunt ca niste copiii, frati si surori unele cu daruri spirituale altele cu daruri materiale. Cele descurcarete ajung departe material cele care au doar verticalitate te sustin interior, iti dau implinire, bucurie, radianta. Insa ele se impletesc si au misiunea lor, creend o tesatura frumoasa, interesanta, vie.

Cand dupa multe vieti petrecute in tari grele iti alegi o viata in Londra, e pentru faptul ca vrei sa te relaxezi, sa te unesti cu comfortul, sa-ti dezvolti centrii pamantului, sa experimentezi orizontala vietii. Si o poti face insa nu prea multe intrupari pentru ca in astfel de tari……organele spirituale nu se activeaza sau se usuca in marasmul vietii.

Atunci cand valurile cad…si seara te atinge…. poti vedea o Londra cu multe cluburi, eleganta rece ascunzand depravarea, chipuri mancate de droguri si bautura, femei singure tipandu-si sexualitatea, tinere venite sa pescuiasca un barbat bogat, atasamente mari fata de bani, dorinta de a avea o imagine buna si putere, nelinistea obsesiva si nefericirea.

Pentru cei cu discernamant, clar si intelepciune Londra este doar un loc de trecere, pentru cei care vor mai mult….intrebarea cea mare este….cine sunt si care imi este misiunea mea ? vreau Implinire interioara? Putin probabil sa o gasesti…Bani, imagine, putere? Sigur acest munte exterior poate fi urcat in Londra dar cu ce pret?!….

Va invit sa va puneti intrebarea…de ce ati ales RaMaNia si care sunt darurile ei pentru voi?!!! Si cand calatoriti ganditi-va ce puteti darui/ lasa tarii in care va aflati?!…. Activati o rugaciune/ binecuvantare/ triada unind Cerul cu Pamantul.

Sa fie pace, iubire, intelepciune Aici si in Tot si Toate!!!!