Postul Pastelui ne invita sa eliberam din noi vechiul( credintele limitative, supararile, nemultumirile, atasamentele, proiectiile negative, dorintele pitice, viciile, dependentele) sa curam triunghiul cu varful in jos pentru ca in cupa interioara sa coboare, ambrozia divina. In viul limpezirii va invit sa postiti lunea onorand sfera-tata, miercurea dand glas divinului feminin in voi, vinerea inchizand triunghiul cu ajutorul sferei-copil sau in toate cele 40 de zile.

Postul nu inseamna tristete, corvoada, apasare ci intrare in versul divin, curatarea sufletului, limpezirea constiintei, activarea clarului, deschiderea darurilor, intalnirea cu Calea, adevarul, viata, revelarea triunghiurilor formate din virtuti, transformare-transmutare-transfigurare.

In sine postul ne spala pasii activand o dimensiune a fiintarii in lumina de care nu eram constienti.

Daca manifestati un dar, limpeziti-l in post iar daca va doriti sa scrieti sau sa vindecati, cultivati un triunghi de virtuti sa spunem iubirea-intelepciunea-blandetea in centrul caruia asezati postul ca far, luminita, calauza pentru darul vostru.

Postul ne invita la consacrare. Nu e suficient sa fim vegani ca sa postim ci este important sa dam glas sacrului, divinului din post fie invocand un triunghi, fie activand rugaciunea, fie aprinzand lumanari, fie mergand la dezlegari sau urmand in interior drumul Golgotei facand-o viu, constient si conectat cu bucuria intoarcerii in Centru.

In felul acesta accesam cheile sufletului si ale spiritului cu care dupa post vom putea deschide si comorile materiei.

Daca puteti sa beti doar lichide lunea miercurea si vinerea si in rest sa nu luati pana la 12 00  sau cel mult apa, sucuri naturale urmand sa mancati incepand cu 12 sau 15 00 sau 18 00 sau 21 00, veti simti ca multe forte ceresti coboara in voi, linistind valsul zilei, inmultind talcuirile fiecarei experiente, activand triunghiurile de virtuti.

Postul lumineaza pomul interior aducand pe ramurile lui, intelesuri noi, puternice, radiante.

Este un maestru calduros care in bucuria renuntarii la barfa, judecata, cearta, atasamente ne dezvaluie, soarele christic, radianta noastra unica.