In limbajul adultilor cele sapte legi spirituale sunt formulate astfel:

Legea purei potentialitati

Pentru parinti: Sursa oricarei creatii este pura constiinta, pura potentialitate in cautarea exprimarii de la nemanifestare la manifestare

Pentru copil ea poate fi exprimata astfel: Orice este posibil

 

Legea zilei cand daruiesti

Pentru parinti: Din chemarea de a darui ceva din ceea ce noi insine cautam, lasam ca bogatia Universului sa ne umple existenta

Pentru copil: Daca vrei sa primesti, trebuie mai intai sa daruiesti

 

Legea karmei

Pentru parinti: Atunci cand optam pentru actiuni care sa le aduca si celorlalti fericire si succes, fructul karmei noastre este fericirea si succesul.

Pentru copil: Cand faci o alegere, de fapt iti schimbi viitorul.

 

Legea celui mai mic efort

Pentru parinti: Inteligenta naturii functioneaza cu o usurinta lipsita de cel mai mic efort, degrevata de griji, in armonie si iubire. Atunci cand stapanim aceste forte, suntem creatorii succesului, cu aceeasi usurinta lipsita de efort.

Pentru copil: Nu te impotrivi-lasa-te dus de val.

 

Legea intentiei

Pentru parinti: In mod inerent la baza oricarei intentii exista o mecanica specifica implinirii ei, in sfera purei potentialitati, intentia si dorul au capacitati infinite de organizare.

Pentru copil: Cand intentionezi ceva, de fapt plantezi o samanta.

 

Legea detasarii

Pentru parinti: Din chemarea de a pasi in necunoscut, spatiul tuturor posibilitatilor, ne lasam in voia inteligentei creatoare care orchestreza marele vals.

Pentru copil Bucura-te de Tot.

 

Legea dharmei

Pentru parinti: Cand ne contopim talentul nostru unic cu chemarea de a-i ajuta pe ceilalti, noi experimentam extazul. Acesta este scopul suprem intre toate celelalte scopuri.

Pentru copil: Te afli aici pentru un anumit motiv.

Adevarata hrana pe care o putem darui copiilor nostri este cea spirituala. Haideti sa vedem cum putem putem aduce aceste legi in gradina cu jocuri si jucarii a copiilor nostri.

Text preluat din D Chopra