Lumina are aplicatii extraordinare in domeniul tehnic pe care civilizatiile foarte vechi ca aceea a Atlantilor le cunosteau deja. Se stie ca acestia captau si concentrau lumina solara folosind niste cristale enorme punand astfel in functiune tot felul de aparate si masini. Laserul care inseamna Light Amplification by stimulated Emission of Radiation a fost descoperit in 1960 de Theodore Maiman.

Inainte ca savantii sa foloseasca laserul, Initiatii il cunoasteau deja. Il regasim in caduceul lui Hermes care reprezinta el insusi un rezumat la fiintei umane. Batul reprezinta coloana vertebrala iar cei doi serpi incolaciti: cei doi curenti care coboara de la emisferele cerebrale dreapta si stanga ale creierului; acesti curenti se incruciseaza la nivelul cefei, strabat pamantul stang si drept, se incruciseaza din nou la nivelul plexului solar, trec prin ficat si splina, se incruciseaza la nivelul ombilicului, trec prin rinichii stang si drept, se incruciseaza in Hara si trec la final prin glandele sexuale la barbat si ovarele la femeie.In realitate nu exista doi serpi incolaciti in jurul baghetei magice ci unul singur care este polarizat pozitiv si negativ. Batul reprezinta intotdeuna principiul masculin iar sarpele, spirala, principiul feminin care inconjoara, invaluie principiul masculin pentru a mari fortele continute in acesta. Iata sensul profund al caduceului lui Hermes. Bagheta din mijloc reprezinta planul mental in timp ce sarpele care este polarizat reprezinta planul astral. Caduceul lui Hermes este un simbol al celor doua principii: masculin( bagheta) si feminin( sarpele polarizat in pozitiv si negativ).

Principiul laserului se regaseste in om: coloana vertebrala ( care are pozitia verticala) si sexul( poz orizontala) sunt doua forme de laser. Initiatul care doreste sa-si sublimeze energia sexuala nu se opreste la laserul inferior la sex, el lucreaza cu celalalt laser cel al coloanei vertebrale acest laser fiind mult mai puternic, el putand misca Cerul si Pamantul. Problema discipolului este sa depaseasca linia orizontala indreptandu-se spre linia verticala. Orizontala este directia materiei, verticala este cea a spiritului iar crucea este sinteza celor doua.

Cei care au construit piramidele cunoasteau princiului laserului. Piramida ii invita pe oameni sa gaseasca varful, sa vibreze la unison  cu acest varf, fiindca in acel moment se degaja niste forte extraodinare. Este acelasi simbol cu al cercului cu un punct in mijloc. Punctul central este natura superioara, spiritul nostru, Dumnezeu Insusi in timp ce cercul este natura inferioara, corpul nostru fizic, materia care trebuie insufletita prin vibratiile spiritului. Concentrandu-ne asupra luminii ale carei vibratii sunt foarte rapide ne apropiem de Punctul Central de Dumnezeu si El este cel care insufleteste Materia. Fiindca vibreaza intens Punctul poate forma Cercul, Universul.

Concentrandu-se frecvent asupra luminii, discipolul isi desavarseste perceptiile incat ajunge sa o simta, sa o atraga si ea lucreaza asupra lui.  In momentele de meditatie aduceti in voi lumina pentru a inlocui particulele invechite. Folosind laserul ceresc veti simti ca Imparatia este Aici si Noi-Una.

Concentrandu-ne cu totii asupra luminii vom produce o vibratie unica, puternica. Ne putem imagina aceasta lumina ca aceea a Soarelui: alba, clara, limpede, stralucitoare si facand acest exercitiu vom degaja o energie spirituala care va trezi constiintele a milioane de oameni astfel ca toti sa lucreze pentru pacea si fericirea omenirii.

Text preluat din Aivanhov