Am descoperit manastirea Frasinei acum multi ani la final de liceu pedagogic dupa ce diagnosticele primite de la medici ii ingrozisera pe parintii mei. Ma saturasem sa fiu epava asa ca am inceput sa ma las de medicamente si sa ma rog la Maica cu lacrimi, oftat, cascat impletind cuvantul timid cu bucuria de a curge catre ea …..prin spuse pe care ingerii mi le puneau in gura. Intr-o noapte am visat ca zburam peste un camp cu un foc rautacios, tot sufletul meu tanjind dupa Maica. Luptam, levitam, ma rugam, focul malefic incercand sa ma prinda. La final de vis am fuzionat cu Maica iar a doua zi un om al Cerului dintr-un autobuz a pronuntat numele Frasinei. Am stiut ca e de dorit sa ajung acolo si asa a fost.

Acum 28 de ani am pasit in acest loc minunat…..spovedindu-ma copacilor, apei, muntilor, parintilor din aceasta manastire. Si trebuie sa va spun ca am vazut de-a lungul timpului foarte multe minuni… fete care veneau cu diagnostice de schizofrenie, psihoza, nevroza, depresie, insomnie si care plecau dupa cateva dezlegari cu bucurie in structuri, sanatate in ochi, liniste in suflet. Lupta era grea insa cu multa smerenie, jertfa, credinta, Maica le punea chip de lumina dezlegandandu-le de entitatile care le chinuiau.

Si am stiut atinsa de raza cereasca ca boala este doar o posesie si ca toate bolile pot fi tratate insa nu si toti bolnavii. Tot in Frasinei am putut auzi in transele care apareau in timpul maslurilor si dezlegarilor….despre cauzele care declansasera boala: blesteme facute de mama, pacate grave de neam, legaturi facute de babute etc. Filme incredibile se activau in spatele fiecarui om care venea cu sufletul afectat tanjind dupa zbor, sanatate, bucurie.

Anul acesta am simtit sa fiu aici la Schimbarea la Fata. Drumul catre Frasinei e minunat sa-l faci din Olanesti peste dealuri pana la manastire. E o jertfa, un vals cu natura dar si o intrare in centrul tau. Ma iert si ma dezleg de toate greselile si pacatele pe care le-ma facut cu voie si fara voie din toate varstele, timpurile, ipostazele, Rog Sfanta Treime sa ma ierte si sa ma dezlege, Sunt Una cu Iertarea sau X iarta-ma, X te iert, Doamne vin cu X ca sa ne ierti, Doamne ajuta-ma sa ma iert, Doamne ajuta-ma ca X sa ma ierte, Sunt Una cu Iertarea.

Manastirea dedicata femeilor dar si cea dedicata barbatilor se afla intr-un con minunat de lumina deasupra sfintii parintii imbratisand nu doar locul ci si intreaga tara.

Vii incarcat si pleci zburand, puteri ceresti activandu-se in interiorul tau.

Pentru cei care nu au ajuns deschideti poarta acestei calatorii. Lasati Graalul interior sa se umple. Apoi multumiti, multumiti, multumiti.