Am descoperit manastirea Frasinei acum multi ani la final de liceu pedagogic dupa ce diagnosticele primite de la medici ii ingrozisera pe parintii mei si chiar si pe mine. Ma saturasem sa fiu o epava asa ca am inceput sa renunt de medicamente si sa ma rog la Maica cu lacrimi, oftat, cascat impletind cuvantul timid cu bucuria de a curge adaugand rugaciunilor …..spusele mele asa cum ingerii mi le asezau in pocalul interior. Intr-o noapte am visat ca zburam peste un camp cu un foc rautacios, tot sufletul meu tanjind dupa Maica. Luptam, levitam, ma rugam, focul malefic incercand sa ma prinda. La final de vis dupa multa chemare cu lacrimi, rugaciune si dor…..am fuzionat cu Maica iar a doua zi prin mijlocirea Cerurilor un om de lumina dintr-un oarecare mijloc de transport …..a pronuntat numele Frasinei. Am stiut ca ma cheama acel loc si asa a fost. La Frasinei dupa cateva dezlegari m-a scuturat de toate bolile induse de legaturile facute de mama prietenului meu de atunci, un om frumos care isi dorea cu ardoare sa-si desparta fiul de mine si care din patos intunecat imi legase campul mental de nu mai puteam sa invat, imi facuse facaturi de urat de imi pierdusem tot parul, imi inchisese drumurile de nu se mai aseza nimic( ba chiar trecusem prin 3 accidente de masina si de 3 ori pe langa moarte) imi activase un buchet de boli ….din care parca nu mai aveam iesire.

Asa a inceput valsul meu cu manastirea Frasinei, locul in care se opresc femeile ( acum mai bine de 28 de ani) …..spovedindu-ma copacilor, apei, muntilor dar si preotilor din acea manastire. Si trebuie sa va spun ca am vazut de-a lungul timpului foarte multe minuni… fete care veneau cu diagnostice de schizofrenie, psihoza, nevroza, depresie, insomnie si care plecau dupa cateva dezlegari cu bucurie in structuri, sanatate in ochi, liniste in suflet, femei divortate care isi tipau durerea…si care paseau dupa cateva Masluri pe Cale cu chipul radiant si sufletul plin de bucurie, copiii dati celui Rau de mame ……si care se luptau cu balauri invizibili, atinsi de intuneric in fel si chip…apoi doar dupa cateva dezlegari pasind cu bucurie ….pe Cale, largiti, luminosi, cu caldura in priviri. Lupta era grea insa cu multa smerenie, jertfa, credinta, Sfantul Calinic le punea chip de lumina dezlegandu-i pe toti de entitatile intunecate care ii chinuiau.

Si am primit atunci venind foarte des la Frasinei……. un buchet de raze ceresti care mi-au limpezit privirea interioara, una dintre dezveliri fiind aceasta: boala este doar o posesie si toate pot fi tratate insa nu si toti bolnavii. Tot in Frasinei am putut auzi in transele care apareau in timpul maslurilor si dezlegarilor….despre cauzele care declansasera boala: blesteme facute de mama, pacate grave de neam, legaturi facute de babute, avorturi etc. Filme incredibile se activau in spatele fiecarui om care venea cu sufletul afectat tanjind dupa zbor, sanatate, bucurie.

Va invit cand simtiti….sa faceti o calatorie la Frasinei nu cu masina pana in poarta manastirii ci de la pensiunea Iulia Star din Olanesti peste micul multe si peste dealuri pana la Sfantul Calinic. Si drumul e plin de poveste, eliberand, limpezind, despovarand sufletul: Ma iert si ma dezleg de toate greselile si pacatele pe care le-ma facut cu voie si fara voie din toate varstele, timpurile, ipostazele, Rog Sfanta Treime sa ma ierte si sa ma dezlege, Sunt Una cu Iertarea sau X iarta-ma, X te iert, Doamne vin cu X ca sa ne ierti, Doamne ajuta-ma sa ma iert, Doamne ajuta-ma ca X sa ma ierte, Sunt Una cu Iertarea.

Manastirea dedicata femeilor dar si cea dedicata barbatilor se afla intr-un con minunat de lumina, Sfintii Parintii imbratisand nu doar locul ci si intreaga tara.

Vii incarcat de suferinte si pleci zburand, bucurii ceresti, raspunsuri, felii de pace activandu-se in interiorul tau.

Pentru cei care nu au ajuns aici deschideti poarta acestei calatorii. Apoi multumiti, multumiti, multumiti.