Incercati sa vizualizati triunghiul in care apare provocarea sa spunem mama-soacra-ginererele-cumnata. Alaturi de el intr-un alt triunghi chemati in lucrare trei ocrotitori care ca va sunt dragi, trei sfinti, trei maestri, trei iubitori de sens. Aceasta este baza triunghiului, alcatuita din aceste configuratii imbratisate de cate o sfera.
Varful triunghiului este Marea Sfera Centrala in care se afla Triunghiul Unimii.
Activati crucea de lumina unind varful de baza si acolo unde orizontala se intalneste cu verticala, asezati Graalul, cerand indrumare pentru provocarile aparute.
Lasati trei nopti sa treaca rugand ocrotitoriii vostri sa va dezvaluie in cupa de lumina, sensul pentru care a aparut o zbatere, rostul pentru care va simtiti sfasiati, talcul pentru care sunteti incercati.
Nu va suparati, nu va lamentati, nu cautati tapi ispasitori. Acceptati ceea ce vine asa cum vine.
In cupa de lumina se va aseza la momentul potrivit, un cuvant tainic, o rostire simpla, un inteles.
Adanciti-l in voi fara comentarii, crescand iubirea de Tot si Toate.
Triunghiul suntem toti ( 3 si multiplii de 3) cei care se intorc Acasa cu talantii ( rosturile, darurile, adancirile) inmultiti dupa multe provocari trecute, imbratisand pe Unul-Una.
La centru in mijlocul triunghiului alaturi de cupa recunoasterii de Sine, Omul cu O mare straluceste, dezvelind valsul sferelor si bucuria Unimii.