Nu o jumatate fuzioneaza cu o alta jumatate ci un intreg triunic lumineaza, danseaza, straluceste si in valsul lui o alta sfera se activeaza, se suprapune cu aceasta, se contopeste cu ea.

Cuplul se dezvaluie in taina Recunoasterii de sine stralucind in triunghiul prieteniei, casatoriei, Unimii. 

De obicei oamenii isi incep schimbarile pe orizontala, se infierbanta, pleaca de acasa facandu-si amante sau fara a fi vindecati se arunca intr-o noua relatie, crezand ca pot atrage ca sferturi sau jumatati……o SFERA. Si zborul nu apare pentru ca ducand cu tine aceleasi triunghiuri limitative chiar daca schimbi partenerii, valsul sferelor nu apare ci doar o noua durere si aceleasi repetitii. 

Ramanand centrat in toate triunghiurile trezitoare care te cheama, sfera care esti se activeaza si impreuna cu ea, totul devine, lumineaza, straluceste. Cu fiecare triunghi al unimii, patria Graalului se dezvaluie si cupa inimii graieste. 

In insasi procesul intregirii tale, un alt om se indumnezeieste si el emite catre tine creend o corespondenta cu cu miezul tau. Aceste nucleee de lumina se recunosc, incep sa faca valsul in ceruri si apoi pe pamant impletind bucuriile ceresti cu cele lumesti. 

Cand cei doi se recunosc triunghiul format din el-ea- constiinta treimica devine gazda a doua sfere care se suprapun partial si total devenind in lumesc cele doua verighete care se cauta, cele doua suflete care se imbratiseaza, cele doua mari intregimi care vor sa se inalte in Impreuna-Una. 

Imi amintesc cu multa recunostiinta, bucurie, drag de momentul la care l-am intalnit pe Valentin, sotul meu. Mergeam la o zi de nastere daltuita de un suflet frumos, mana divina ….. impingandu-ma sa ajung Acolo. Am intrat in micuta garsoniera am rasfoit chipurile radiante si m-am oprit la acea privire, plutind peste Timp, varsandu-si ariile in sufletul meu, cheamandu-ma parca, Glasuind. Cu tine as vrea sa vorbesc….I-am luat mainile si ne-am privit ochi in ochi rasfoind toata noaptea vietile si ipostazele in care ne-am mai intalnit, bucuria regasirii dezvelindu-ne Valsul Sferelor, Unimea, Prietenia. Spre dimineata firul divin ne-a invitat in trasura Gratiei sa reluam partitura de unde l-am lasat-o pentru a adauga o noua melodie. Eram coplesita de mesaje cu Graalul activat ascultand Varful Triunghiul. Abandon, iubire, Faca Se Voia Ta!!! Nu stiam ca exista astfel de intalniri la nivelul corpului cauzal-budhic-atmic, revelatii si intregiri care dau glas atat de frumos unui nou anotimp!!!!Am fugit si in acelalasi timp am imbratisat aceste activari ale memoriei spirituale insa la un an distanta ne-am casatorit valsul sferelor dezvelind si peste ani daruri vechi dar si puteri noi care vin din Cupa Unimii. Uneori triunghiul celest eu-el-Constiinta Treimica are un mijlocitor minunat, Padurea. Cantand la tilinca, pasii nostri zburda catre taramurile aurite ale Iubirii Christice. Aici simtim ca intregimile care suntem se invaluie, danseaza, se bucura, se joaca, se contopesc daruind pasilor lumesti o………..intelegere, un freamat, un salt. Asa se intalneste Cerul cu Pamantul, acest sarut nascand Bucuria, Clarul, Intelepciunea.

Cinand in Taina Sufletului cu fratii nostri dintru lumina, am inteles ca Totul e Vals al Cerurilor cu Pamantul in Sfant Numele Tau. 

Indrazniti sa simtiti Intregimea care sunteti si valsul cu sferele ceresti dar si cu sferele-oameni.