Contractele noastre spirituale contin teme de viata pentru care avem la dispozitie trei ragazuri de timp. Cand ele se termina avem sufletul incarcat, energeticul afectat si fizicul in tipat. Stand in dualitatea gandurilor, a emotiilor, a faptelor adica jucand la doua capete( intalnindu-ne sexual cu fostul prieten si iesind in acelasi timp cu actualul partner) pot aparea pe langa bucle emotionale si dureri de cap, probleme cu inima, accidente de masina, boli la noi sau la copiii nostri. As vrea sa va povestesc despre un tatic al carui baietel foarte mic avea o problema de inima si trebuia operat urgent. Nu se spovedisera, nu se impartasisera in timpul sarcinii si nici inainte iar sotia in timpul conceptiei copilului inca mai intretinea raporturi sexuale cu fostul prieten. Aceasta dualitate care ia forma amantlacului afecteaza corpul auric al copilului si pentru ca greselile erau fata de inima( iubire) copilul avea o problema la inima ce urma sa fie operata. Interventia aceasta chrurgicala( cu toate riscurile ei) este o forma de plata ce ne arata intr-un mod foarte dureros….greselile parintilor. O alta plata se refera la copiii cu autism conceputi in amantlac, adica negraitele, nespusele, minciunile parintilor blocheaza chakra 5 a copiilor, chakra vorbirii.

Triunghiul care va sustine sa cresteti si sa deveniti oameni cu O mare este format din sanatatea gandurilor, a emotiiilor si a faptelor. Cum cadem in dualitate? Alegand sa fim in doua barci …..intr-o relatie comoda dar si cu un aventurier focos. In ambele situatii mintim activand mai multe triunghiuri cu varful in jos: dispret-falsitate-lasitate, suparare-neacceptare-neprimire, mi se cuvine-impietrire-plictis, frica de singuratate-frica de plictis-ignoranta, desfrau-minciuna-necunoasterea legilor divine.

Aceasta dualitate se poate manifesta si la serviciu cand fac proiecte pentru un prieten si ma fac ca-mi onorez atributiile pentru firma X. Iau insa bani din 2 directii fara a fi transparent-integru-aliniat la voia divina. O alta dualitate apare cand ma duc la o ghicitoare dar si la un radiestezist.

Aparent ambele variante sunt interesante insa doar una iti aduce linistea constiintei.

Ce este constiinta? Este degetul divin, ochiul cosmic, instanta care ne valideaza felul in care ne-am facut temele de viata, ecranul pe care se proiecteaza faptele noastre si care ne aduce stari inaltatoare sau emotii disonante dupa cum noi ne-am incarcat constiinta cu vreun amantlac sau am descarcat-o limpezind-o la un duhovnic, psiholog, metaconsilier.

Constiinta noastra nu poate fi anesteziata cu medicamente sau argumente. Ea stie si asa apar….insomniile, alunecarile, caderile. Nerespectand legile divine, constiinta se incarca generand ca orice cos de gunoi plin cu miasme, dezintegrari, bucle existentiale, boli.

Constiinta noastra se afla la intersectia dintre triunghiul cu varful in sus( individualitatea) si triunghiul cu varful in jos( personalitatea). Atunci cand trecem dincolo de val si mergem sa ne intalnim cu Sfantul inteleptilor pentru a evalua viata pe care tocmai am traversat-o, ceea ce doare……pentru ca acesti profesori ceresti nu sunt punitivi, nu tipa, nu ne biciuie …este doar propria constiinta. Ea stie…..cat te-ai abatut de la Cale, cati ani ai stat in dualitate, cat ai alunecat.

Orice bucla emotionala sau existentiala incepe cu aceasta dualitate a gandurilor, emotiilor, faptelor….Incep sa joc la 2 capete, la cel alb si la cel negru.

Cum pot alege inaltator pentru a urma Calea si Adevarul?

Incep cu o spovedanie, o curatare interioara facuta cu lacrimi, o eliberare de frici, meschinarii, lasitati, minciuni, o limpezire in ochii lui Dumnezeu.

Curatand burduful interior….vor aparea marile intuitii, alegeri, deschideri de Sens. Pentru a ne reaminti contractul nostru spiritual, postul, spovedania, initierile de lumina, calatoriile cu talc, sentimentele inaltoare, marile intrebari, faptele pline de jertfa ne pot ajuta. Ele ne deschid poarta pentru a intra pe Cale iesind ( din fundatura). Si urmand busola divina se contureaza Marea Poveste.

Nu putem activa soarele christic in dualitate pentru ca Dumnezeu nu este dual.

Urmand chipul christic, treimea interioara, vom sti respectand legea divina care este cea mai inalta alegere ….pentru a evolua.

Cu doua povesti care se desfasoare concomitent, in 2 barci, cu sufletul sfasiat, speriat ca ai putea fi descoperit, cu ceata gandurilor …..si mii de emotii…….ceea ce accesezi nu este decat un iad interior al tipetelor in nici un caz o fericire. Si cum poti spart fiind sa simti bucuria cereasca, valsul sferelor, implinirea?

Un templu al cuplului sau al profesiei nu se poate naste in dualitate. Lipseste fundatia formata din integritate, lipsesc coloanele alcatuite din virtuti, alegeri inaltatoare, bucurii ceresti si mai ales lipseste acoperisul, triunghiul celest din care tasnesc marile daruri.

Ganditi-va atunci cand activati aceasta dualitate….mai ales cand sunt conceputi copiii in amantlac, ce mostenire lasati copiilor vostri?Ei vor sti si vor traduce prin comportamente asemanatoare( legea oglindirii) dar si prin boli, aceste fapte. Sunteti responsabili de aceste seminte. Cum ar arata planeta …gradinarind la scara mare aceste dualitati? Care va fi chipul copiilor nostri?