Toate schimbarile vin cu dezintegrari adica cu tipete, rafuieli, lupte interioare care pot fi usor transformate in unitati de intelepciune daca parcurgem triunghiul format din constientizare-acceptare-actiune avand in mijloc la punct radiant Integrarea.
Cand o schimbare da buzna in viata voastra intrebati-va: Care sunt darurile acestei clipe pentru mine? Ce am de invatat din aceasta situatie? Ce binecuvantari se ascund in aceasta invitatie la transformare? Ce parti din mine au atras aceasta schimbare? Ce judecati, generalizari negative, credinte limitative vor sa plece in aerul acestei schimbari?Ce varf de munte ma cheama?
Nu va grabiti sa aratati pe cineva din exteriorul vostru cu degetul si nici sa va agatati interiorul in etichete dureroase de tipul: eu prostul, idiotul, dobitocul, nenorocitul, piticul, nu merit nimic, nu pot face nimic valoros, nu stiu sa raman intr-o echipa frumoasa.
Cand o schimbare apare o poarta se deschide. O puteti vedea? Este o innoire care va cheama, o transformare care va duce dincolo de forma si continut in esenta, un salt care va dezvaluie alte trepte de fiintare.
Uitati-va la varful de munte. Si el este atins de nori, vant, furtuni. Isi pierde maretia, frumusetea, zveltetea? Nu. I se schimba poate vesmintele in functie de anotimp insa ramane radiant, stralucitor, frumos.
Schimbarea este un maestru deghizat care apare cand nu te astepti aratandu-ti intr-un fel neplacut ce parti din tine au nevoie de rotunjire. Intotdeauna folositi energia schimbarii pentru a simti Unitatea din Tot si Toate: sunteti una cu calaul cu victima cu managerul si subordonatul cu presedintele si tara. Totul e in voi si poate fi transformat in intelepciune de viata lucrand cu triunghiul format din constietizare-acceptare-actiune avand in mijloc soarele Integrarii sau cu un alt triunghi format din competente sau valori sau calitati ce va poate sustine in furtuna devaluindu-va din aproape in aproape Muntele care Sunteti.