În noi, oamenii sunt toate anotimpurile și toate formele de relief însă ceea ce contează la final nu este cât am stat în prăpastie sau cât ne-am oprit în vale sau în ce cascada am căzut sau în ce primavara a vieții ne-am rupt piciorul ci ce am adus cu noi ……pe vârf de munte, ce am devenit, cine suntem? !…..

Spunem adeseori ca viață e grea sau viata m-a făcut sa fiu aspra însă viață este doar curgere, fluviu divin sau rau care trece prin noi pentru a rotunji bolovanii interiori, pentru a ne despietri, pentru a ne largi. 

Nu venim ca triunghiuri echilaterale, treimi în unime, structuri triunice în acțiune ci ca pătrate, dreptunghiuri și fiecare colt atins de apele experiențelor este șlefuit, desăvârșit pentru a pregăti diamantul. 

Atunci când Isus spunea…eu sunt Calea, Adevarul, Viață cuvintele lui pot fi traduse astfel….. acest Izvor/Rau/Fluviu este Divinul care curge prin Noi, Calea este Albia …și dacă ne lăsăm calauziti de freamătul, bucuria, clipocirile apei vom cunoaște prin scufundarea în apele ceresti, ADEVARUL.

Dacă ar fi sa ne uitam la un izvor atât de frumos tasneste din burta muntelui și e atât de sprințar și jucăuș cât este mic apoi devine din ce în ce mai mare, ca rău, pârâu, fluviu pana când se vărsa în mare. Și la vărsare….Doamne ce aluviuni, ce mizerii aduce!!!!

Dar nu izvorul e de vina pentru ca faptul ca nu am devenit niște înțelepți-inocenti care sa între în Împărăția Cerurilor ci toate păcatele, greșelile, ignoranțele pe care noi le-am aruncat în raul numit Viață, murdarind clipele, strivind cununa de minuni a zilei, alergand fie în trecut fie în viitor, nelăsându-se-ne purtați ….de brațele vii ale apei din Acum.

Viață divina curge prin noi matasasind pașii și nu are rost sa o opriți pentru 5 ani ca sa faceți milioanele și apoi sa va bucurați de ea sau ca sa va ocupați de cariera vreo 15 ani și apoi sa meditați. Ea curge eliberând, limpezind, luminând fiecare clipa. 

Când va simțit baltind sau încărcați de mizerii ascultați izvoarele cum sopotesc și vizualizați cum raul divin va spală sufletul, va purifica mintea, va linisteste tumultul interior.