Eu sunt invierea si viata…..

Faptul ca Isus a inviat inseamna ca si noi putem accelera acest proces al invierii ce trebuie sa se produca intr-o zi pentru intreaga umanitate. Dar pentru aceasta trebuie sa lucram asupra gandurilor, faptelor, sentimentelor noastre.

Invierea a fost mereu invatata in templele initiatice si multe finte au inviat deja. Fiindca nu este necesar sa mori fizic pentru a invia nu este necesar sa fii pus mai intai inr-un mormant. A invia inseamna a nu mai avea aceleasi slabiciuni, vicii, aceleasi boli. Pentru ca o fiinta sa invie trebuie ca toate celulele sale sa fie de o puritate perfecta si sa vibreze intens. Toti cei care traiesc o viata spirituala foarte intensa sa pregatesc sa invie.

Pentru a intelege mai bine acest fenomen al invierii va voi da o imagine, cea a grauntelui. Un graunte care a fost sadit in pamant este comparabil cu o creatura depusa intr-un mormant. Iar atunci cand ingerul caldurii vine … il trezeste, il mangaie si ii spune. Iesi acum din acest mormant. Si iata ca aceasta viata ce era inmormantata incepe sa se insufleteasca: o mica tija imparte grauntele in doua si iese din pamant dand nastere unei mladite care va deveni intr-o zi un arbore urias. Aceasta este invierea. Dar pentru a invia trebuie sa deschizi mormantul si numai caldura deschide mormintele. Caldura inseamna iubirea. Acela care poseda multa iubire in inima sa desigur o iubire dezinteresata spirituala, deschide mormantul celulelor sale. Exista in om atatea celule pe cale sa fermenteze, sa se descompuna. Daca ati sti cate morminte poarta fiecare dintre noi in el!Mii de morminte mici pe care trebuie sa le deschida. Atat timp cat aceste celule nu au fost reinsufletite, ele raman inactive si nu puteti cunoaste toate bogatiile interioare pe care le posedati. Dar dupa aceasta inviere, dupa aceasta trezire a celulelor, constiinta vi se va largi si nu mai sunteti aceeasi; in tot ceea ce simtiti, in tot ceea ce traiti, va miscati intr-o dimensiune mai spirituala.

 Natura a asezat peste tot niste semne, niste indicii pentru a ne instrui, pentru a ne invata cum se produce invierea in noi. Ce faceti atunci cand meditati? Sunteti o cristalida infasurata in gogoasa ei pregatindu-si metamorfoza. Daca nu ati devenit inca fluture inseamna ca lucrarea voastra nu a fost de ajuns: v-ati intors la afacerile voastre si ati ramas ca o omida care se tareste si se hraneste cu frunze. A doua zi va inchideti in gogoasa voastra teseti cateva fire spirituale dar afacerile va cheama din nou si intrerupeti din nou lucrarea. A treia zi o reluati si tot asa pana in ziua in care iesiti in sfarsit din gogoasa asemanator unui fluture!

Invierea nu este altceva decat o calitate a vietii, o viata a unui fiu al Domnului. Nu trebuie sa asteptam secole pentru a trai aceasta viata.

Invierea este un fenomen real dar nu este deloc o inviere a mortilor, exista o inviere a celor vii, aceia care traiesc viata cea mai intensa, mai divina, mai hristica.

Sursa: Omraam Aivanhov