Din ce in ce mai mult se inmultesc atacurile de panica, starile de rau, bolile. E un final de ciclu planetar insotit de multe teste: de credinta, discernamant, intelepciune, unime( sunt asezate pe cruce, unimea inchizand crucea), probe prin care e de dorit sa unim Cerul cu Pamantul( ca-n rugaciunea Tatal Nostru). Nu putem rezolva frica pe nivelul la care ea a aparut ci doar mergand mai sus la cauzele pentru care am cules frica.

Va recomand ca seara in fata propriei voastre constiinte sa faceti o introspectie a zilei, adica o inspectie interioara, o evaluare a gandurilor, emotiilor, faptelor. Cu smerenie, iubire si credinta chiar daca nu-i aveti in fata pe cei carora le-ati gresit spuneti astfel: Doamne iarta-ma pentru toate greselile fata de X, Y, Z, pentru toate gandurile pe care le-am avut, pentru toate cuvintele aricioase, pentru supararea, revolta, nemultumirile mele, pentru toate, greselile si pacatele, Si eu ma iert si ma dezleg, Sunt Una cu Iertarea. Nu spuneti aceste lucruri ca sa scapati ci cu lacrimi, oftat, cascat. Si daca apare cineva suparat in gandurile voastre sau v-ati amintit de un conflict spuneti: X iarta-ma, X te iert, Doamne vin cu X ca sa ne ierti, Doamne ajuta-ma ca X sa ma ierte, Doamne ajuta-ma sa-l pot ierta pe X, Sunt una cu Iertarea. Adeseori oamenii imi spun ca au iertat insa n-au uitat insa doar va lasati pacaliti de propria minte. Mergand in profunzime veti descoperi iritarea-revolta-supararea si in centrul triunghiului cu varful in jos, neiertarea. Cand am iertat? Cand il putem imbratisa cu iubire, pace, unime pe acel om fara sa mai tinem minte provocarea.

Aceasta intrare in Centru( inspectie facuta de voi) e de dorit sa o faceti dupa o rugaciune sau meditatie sau contemplatie. Ingerii chemati prin rugaciune va vor ajuta sa explorati in profunzime, faptele zilei. Atunci cand constiinta se incarca apar starile urate, apoi somatizarile usoare, apoi bolile. O contiinta limpede inseamna limpezime in gand, emotie, fapta, o contiinta murdara atrage nenorociri, mizerii, boli. Nu exista nedretate ci doar cules dupa faptele noastre. Legea meritelor ne ajuta sa intelegem ca viata e formata din plata si rasplata in acord cu meritele noastre.

Introspectia este o intrare in Centru, in adevarul despre noi. Nu este analiza in exces facuta cu lobul stang, argumentatie, explicatii, justificari. Ci este o coborare in adevar, o luminare a interiorului, o dezvelire. Aceste introspectii e de dorit sa le faceti zilnic plimbandu-va in natura, dupa rugaciunea de seara sau meditatie coborand in pivnita interioara cu triunghiul smereniei, credintei, iubirii. Si apoi multumiti dupa dezvelire, asezand noi fapte in trena zilei.

Prin introspectie, eliberam ganduri gresite, suparari, nemultumiri, revolte, entitati pe care le gazduim in interiorul nostru si care nu ne lasa sa ne luam aripile si sa zburam.

Puteti sa scrieti in timp ce constientizati si sa spuneti la final: Ma eliberez de vinovatie, furie, orgoliu, Sunt liniste, iubire, unime sau Sunt un canal luminos, frumos, radiant, Lumina imi este Calauza.

La fiecare trei nopti Domnii Destinelor sau Inteleptii ne evalueaza, gandurile, emotiile , faptele. Infatisandu-ne curati, ni se dezvaluie daruri, intelegeri, bucurii la care poate nici nu speram. O constiinta curata atrage minuni, o constiinta murdara atrage nenorociri.

Prin introspectie ne putem elibera de mizerii care modifica grav comportamentele noastre.

Introspectia isi da mana cu bucuria si pacea cu credinta si linistea cu smerenia si unimea.

Dupa fiecare introspectie nu va victimizati ci lasati norul sa plece. Recunosc ca am fost meschin aleg sa fiu un om frumos.

Cand nu reusiti cereti ghizilor, inteleptilor sa va sustina ca in timpul noptii sa faceti prin vis si somn aceasta examinare a constiintei voastre. Primul pas trebuie facut pe Pamant apoi in Ceruri.

Nu poti sa simti Unimea fiind incarcat de ganduri urate, emotii nepotrivite, fapte neplacute. Doar o curatenie frumoasa va poate scoate din furtuna interioara.

Dupa ce ati practicat introspectia seara de seara, gradinariti 3-7 alegeri radiante, inchizand triunghiul in comportamente inaltatoare. Nu e simplu sa va dezveliti chipul cel nou insa fara aceasta spalare seara de seara urmata de asumare si fapte in unime…..nenorocirile, bolile, mortile vor veni catre noi atrase de mizeriile pe care le crestem.