Atunci cand privesti un cuplu cu ochi ceresti ceea ce poti vedea sunt doua oua pulsatile inauntru carora se afla 7 palpairi, mai indepartate sau mai apropiate, imprastiate sau asezate. Si viata ca un maestru minunat cu ceea ce numim nenorociri, experiente, situatii-limita ciocane in coaja aceasta si batand la usa, centrii se aliniaza, stralucesc, devin Una iar omul o Intregime ce intra in Vals cu alte intregimi umane si ceresti.

Ori de cate ori permitem vietii sa se miste in oul fluidic experimentam frumusetea, delicatea, tandretea yin-ului. Pana nu suntem deschisi pentru a o primi in vizita pe mama divina nu avem bucuria, frumusetea, caldura de a evolua. Atunci cand va predati si primiti un insight, o dulceata cereasca, o intelepciune experimentati yin-ul. Femininul este deschis, receptiv, o prezenta hranitoare, iubitoare, calduroasa, frumoasa, imbietoare in timp ce yang-ul este expansiv, penetrant, plin de forta.

Creativitatea de nivel superior se naste din uniunea dintre feminin si masculin. Numai astfel putem atinge varful de munte. Materializarile care aduc implinire vin din acest echilibru si creaza la randul lor echilibru. ( acest capitol il vom extinde prin cursul din 29 martie, mai multe pe www.frecventaom.ro).

Cand ne uitam pe langa noi vedem mame reci, manipulatoare si tati incalecati sau femei moi, neajutorate si barbati abuzatori. Aceste imagini distorsionate ne pot restrange capacitatea de a oferi in cuplu pentru ca yin si yang-ul divortati in noi nasc doar caricaturi: femeia neincrezatoare si prietenul punitiv, mama devoratoare si tatal neprezent, sotia cicalitoare si sotul speriat.

Si pentru ca femininul a fost negat multi ani, aceasta latura este afectata atat in barbati cat si in femei.

Chiar daca avem putine modele in jurul nostru e important sa ne conectam la aceaste energii cosmice aspecte ale naturii noastre profunde, sa le simtim, sa le lasam sa curga miscand oul. Luati initieri ale divinului feminin, contemplati, reflectati, vorbiti cu florile, activati triunghiuri formate din atributele divinului feminin.

O relatie in adevar scoate la suprafata aspectele blocate din masculinul sau femininul interior lasand yin, yang-ul sa curga, sa alinieze centrii, sa contribuie la intregimea umana.

Ganditi-va la rolurile limitative care au declansat divorturi, separari, conflicte. Numiti-le desenand baza unui triunghi. Apoi descoperiti scopul casatoriei in Sine si asezati-l ca varf de triunghi, ex: mantuirea, indumnezeirea, valsul sferelor. In miezul lui asezati un triunghi format din 3 atribute ale divinului ex: incredere-iubire-iertare sau rabdare-intelepciune-bucurie. Practicati triunghiul din Centru. Cum se aseaza viata voastra?

Daca sunteti o femeie slaba, neajutorata, o omida care sta sub piciorul unui barbat manipulator, dur, meschin acceptand faramituri de la masa regelui intrebati-va ce calitati masculine ati putea activa pentru a va recupera puterea si a merge mai departe? Daca sunteti o femeie controloare, cicalitoare, argatoasa parasita de toti barbatii intrebati-va ce calitati femine ati putea dezvolta pentru a va bucura de intregime?

Cand onoram femeia din noi ne ridicam la Mama Divina, cand onoram barbatul din noi ne inaltam la Tatal Cosmic.