Emotia este acel felinar cu care ne plimbam in labirintul interior pentru a descoperi o tema de viata, un rost, o intelegere superioara alaturi de care putem trece pragurile vietii, pentru a pasi pe o fila noua. Norii  emotionali dar si radiantele sentimentale misca teritoriile vietii,  luminand sau intunecand chipul, creend salturi pe orizontala si pe verticala vietii, spargand coaja de ou in care omul sta, facand trecerea de la persoana mica cocarjata, inhibata, amortita  la omul cu O mare, radiant, viu, stapan pe emotiile sale. 

Daca privim un om impietrit vom observa liniaritatea vietii lui: aceeasi campie, totul urmeaza anumite reguli, rutina e bine stiuta, viata insasi este gri, opaca, plata. El nu este stapanul emotiilor sale el doar a congelat anumite emotii sau le-a solidificat prin argumente, rationalizari, mentalizari pentru ca in conflicte sa conduca cu ajutorul mintii. Emotia vine de la e( movere) miscand geometria clipei, colorand intens momentul pentru a dezveli acea esenta prin care Cerul se uneste cu Pamantul,  invatatura care te ajuta sa evoluezi, unitatea de Sens care iti construieste echilbrul triunic si Intelepciunea.  Cand te conectezi la un om, respectiv la corpul astral inferior( corpul emotional) iti apar culorile coresponzatoare emotiilor retinute in structuri, ingropate sau aruncate peste ceilalti, istoria lui emotionala pe mai multe vieti. Corpul acesta se exprima prin plexul solar dezvelind abuzurile de vointa sau subincrederea. La nivelul plexului descoperi rolurile limitative create de excesul de putere sau stima de sine scazuta. Ex: victimele napadite de frici ii atrag pe calaii sau pe distantii impietriti care vin sa le  manipuleze in calitate de soti, manageri, prieteni. La nivelul chakrei 3 ne putem intalni cu urmatoarele triunghiuri cu varful in jos: victima-calau-distant impietrit, regina-fifi suparaciosul-evitantul, vataful curtii-nemultumitul-fugarul. Chakra 3 ne traduce istoria emotionala  facandu-ne vulnerabili sau puternici. La nivelul fiecarui centru ne vom intalni cu emotii pitice si sentimente inaltatoare, chakra 3 oferind informatii despre felul in care omul a extras sau nu putere, curaj, incredere din provocarile vietii dupa ce s-a intalnit cu propriile emotii. 

Emotiile disonante desi nu ar trebui sa le punem etichete sunt maestrii nostri in teritoriul nestiutelor despre noi, facliile care ne conduc in castelul interior. Cu ele incepe dezvelirea noastra. Si cand vin adica se ridica din arhivele noastre sub forma de nori e important sa le constientizam, acceptam pentru ca prin meditatie, rugaciune, contemplatie sa integram adica sa dezvoltam competente emotionale sau radiante sentimentele care ne dezvaluie Cerul interior si varfurile de munti pe care putem urca doar cu ajutorul lor. A cultiva voma emotionala aruncand peste ceilalti emotiile tale sau a  baga  sub pres o neiubire sau o neiertare sau o neacceptare inseamna  sa nu ne recunoastem propria putere ce vine prin intermediul acelor emotii.  Atunci cand ne intrupam ne luam si hainuta neinvatatelor din alte vieti ce sunt insotite de entitati cu care noi am facut promisiuni, legaturi, contracte. Exista emotii vechi si emotii noi din viata intrauterina precum si din alte etape de crestere toate fiind energii ce cauta prin noi Varful Triunghiului, Lumina Christica.  E important sa ne dam seama de unde vine o emotie. Din viata aceasta sau din alte vieti? Cum putem explica simpatia spontana sau ostilitatea la prima noastra intalnire cu cineva? De unde vine aceasta furie desi nu am mai vazut acea persoana? De ce nu iubim copiii sau florile sau animalele? Spirala intrebarilor va poate conduce de la emotia neplacuta pana la radacina copacului care sunteti si apoi la corpul budhic, trecand prin constientizare, acceptare, integrare. 

Cand stim ca ne supara nedreptatea nu are nici un rost sa luptam ani si ani avand gloante-argumente si bombe-furii pentru a convinge pe cineva. Ciocanim la usa situatiei de trei ori cu iubire-armonie-pace: trei intrebari sau trei pilde sau trei povesti si apoi lasand semintele de lumina, ne detasam. 

Emotia ne da jos valurile pentru a ne vedea esenta. Si in opera de christicizare a caracterului e foarte important sa le acceptam pentru a transforma orice emotie reziduala in sentiment inaltator. Altfel vom avea un caracter agresiv sau unul evitant.

Atunci cand norii emotionali se activeaza ei nu se agata imediat de centrii( chakre) innegurand sufletul si afectand imunitatea. Mai intai ei ne intuneca aura, ne stau in structuri generand un soi de ceata a inimii si un fel de praf al intelectului: unii oamenii nu-si mai gasesc cuvintele altii sufera de diaree verbala altii construiesc fel si fel de argumente pentru faptele lor neconcordante cu legea divina. Avem insa un ragaz de timp in care activand soarele christic cu un simplu Iarta-ma sau Am inteles si aleg sa sau Am descoperit tema de viata putem indeparta norii de pe Cerul interior. Constiinta noastra ne spune in timpul noptii ca am gresit prin vise cosmar, in timpul zilei prin nelinisti si stari neplacute astfel  insa luand liftul numit Triunghiul iertarii putem indeparta norii emotionali, onorand tema de viata si lectia ce ne-a fost dezvelita manifestand in acord cu ele sentimente radiante, fapte inaltatoare, idei frumoase. 

Triunghiul cu varful in jos gazduieste emotiile nerezolvate din alte vieti dar si din viata aceasta, limite caracteriale, patimi, greseli, conduite cronofage si energofage. Coborand ambrozia divina( constientizarea, acceptarea, integrarea) din triunghiul cu varful in sus in cupa, vom simti cum emotiile vechi capata chip nou, astralul inferior fuzionand cu corpul budhic. Acesta este momentul in care iubesti Totul si ca ai fost tradata si ca ai pierdut o casa si ca parintii tai au murit. 

Ce puteti face cand durerea e puternica?

 1. Contemplati o apa care curge
 2. Lasati o noapte sa va intelepteasca
 3. Priviti rasaritul sau apusul 
 4. Plimbati-va prin paduri
 5. Postiti
 6. Practicati reiki -ul daca aveti initieri. Dand lumina vindecarii emotionale, nori vor pleca si intelegerea va aparea
 7. Repetati o rugaciune pana cand norul pleaca. Mergeti la maslu, Sfanta Liturghie, dezlegari
 8. Faceti sport. Mergeti in drumetii. Muntele spala corpul emotional
 9. Bucurati va de o pasiune
 10. Lucrati cu Triunghiurile Schimbarii
 11. Folositi terapia prin plutire sau patul de cristale

Atunci cand va priviti emotia cu ochi constienti ea dispare sau se subtiaza, puterea norului fiind din ce in ce mai mica, soarele christic revelandu-si splendoarea. Nu fugiti catre prozac, sanax sau bautura, droguri, exces de sex. Emotia va ramane acolo asteptand momentul sa iasa afara printr-o noua provocare sau sub forma unei somatizari stiut fiind faptul ca boala este cauzata de emotii reprimate sau exprimate sub forma atacurilor. 

Emotia este liftul prin care triunghiul cu varful in sus comunica cu triunghiul cu varful in jos. Din arhivele noastre ne vin caii emotiior  care invadeaza teritoriile sufletului constientizarea, acceptarea si integrarea lor permitand emotiilor constrictoare sa se transforme in sentimente inaltatoare.

Fara emotii nu am putea atinge libertatea spiritului si imensitatea sufletului, nu am cunoaste toate formele de relief ale vietii dar si puterile ei. Orice emotie poate fi un prieten daca directionam energia catre a creste copacul christic din noi copac al carui frunze descriu corpul cauzal( idei inaltatoare) florile sunt corpul budhic( sentimente inaltatoare) iar fructele sunt corpul atmic( fapte inaltatoare).

Emotia misca teritoriile interioare invitandu-ne sa impletim cunoasterea divina( a tatalui)cu iubirea imensa a mamei nascand creatii inaltatoare( copiii geniali, carti, proiecte de suflet, poezie, literatura etc). Asa se naste echilibrul triunic omul avand o natura treimica. Prin emotie darurile noastre( pictura, poezie, clarvedere) unesc Cerul de Pamant dezvelind Crucea care Suntem, Triunghiul Divin, Omul-Sfera. 

Impietrirea inseamna solidificarea unor emotii negative, pacate nerecunoscute, nerostite care ne afecteaza sufletul, negraite care stagneaza in structuri. Chiar daca in rugaciunile voastre nu simtiti lacrima….indrazniti sa vorbiti cu Cerul pana cand ……simtiti caldura, bucurie, recunostiinta si lacrima care sparge coaja permitand victimei sau calaului sa-si dezvaluie frunzele, florile, fructele …eliberandu-se de toate rolurile care nu il mai sustin in evolutie.

De  unde incepe schimbarea?Din centrul nostru. De obicei oamenii incep schimbarile pe orizontala cand s-au plictisit, schimband canapeaua, televizorul, serviciul, tara, eventual sotia. Si observa dupa ceva timp ca se intorc in aceeasi bucla emotionala si existentiala chiar daca au facut anumite alegeri exterioare. Schimbarea incepe cu limpezirea chipului interior, cu triunghiul iertarii, spovedanie, impartasanie, constientizari in lumina constientei, cu lucrari de lumina care pot activa varfului muntelui interior. De acolo de pe culme privind valea ne putem da seama ce schimbari interioare si exterioare ne pot sustine in opera de indumnezeire. Prin detasare, renuntare, faca se Voia Ta, putem observa ca anumite schimbari exterioare nu-si mai au rostul. De ce? Pentru ca odata ce s-a activat verticala interioara si centrii transpersonali graiesc, alegerile curg venind pe calea intuitie si matasind Drumul si ele sunt vii, calduroase, pline de bucurie. 

Schimbarea este innoire interioara,  activare a verticalei ceresti,  inviere. Nu exista schimbare fara emotie orice triunghi trezitor format din virtuti sau initieri sau intelegeri sustinund fuziunea corpului budhic( al sentimentelor inaltatoare) cu corpul astral inferior( emotii pitice). In aceaste contopiri marea neliniste se transforma in pace, neiubirea in iubire, neacceptarea in acceptare.