Eram intr-o sedinta de proiect pe tema Triangle, testul cu care probabil v-ati jucat si unul dintre participanti si-a dezvelit incantarea legata geometria sacra si mai cu seama de darului d-nului Remus Hubati. Mi-a aratat pe net cateva tablouri minunat lucrate si asa am plecat de la aceea intalnire, cu spirale colorate, triunghiuri vii si cercuri pline de mireasma. In aceeasi saptamana alte doua persoane aduse de Gratie, mi-au povestit despre aceste tablouri facute parca din ochi cosmici care modifica povestea camerei, a locului deschizand taina recunoasterii de Sine.

Am achizitionat pentru FrecventaOm si Marketizator multe tabloruri facute cu drag de Remus Hubati si nu m-am oprit aici….l-am rugat sa-mi raspunda la cateva intrebari:

Cum v-ati descoperit darul?

Darul” despre care amintiti salasuieste in stare latenta in fiecare dintre noi. Conjunctural si neprogramat poate iesi sau nu la iveala. Mie mi-au placut foarte mult geometria si desenul tehnic. Am vazut odata la un targ cateva tablouri stringart la care mi-a atras atentia modul in care se generau diferitele suprafete, care erau de fapt binecunoscutele locuri geometrice din matematica de liceu. De curiozitate am incercat si eu acasa ceva simplu mai intai si mi-a reusit. Apoi, autodidact si cu ajutorul PC-ului m-am perfectionat si cu timpul am ajuns la „performantele” de astazi. Este drept ca la inceput a fost doar un hobby, dar acum pot sa afirm cu certitudine cu sunt virusat cu stringart si nu cred ca am sa mai scap vreodata…

Ce va anima in acest vals cu geometria sacra?

Nu stiu sa spun exact ce ma anima legat de geometria sacra. La inceput a fost ineditul si curiozitatea, curiozitate starnita si de fiul meu, destul de initiat la momentul respectiv. Dupa aceea totul a venit de la sine. A devenit o dorinta continuua de a prospecta si de a cauta explicatii.

Ce inseamna pentru dvs a crea?

A crea inseamna a materializa printr-o tehnica, talent sau deprindere ce le posezi sau dobandesti (arta scrisului, a cioplitului, etc, etc) o idee, o aspiratie, o fapta sau un vis.

Cand apare bucuria in actul de creatie?

Bucuria din actul de creatie apare atunci cand chiar si un neavenit (a se citi neinitiat) „ghiceste” ce ai vrut sa exprimi prin actul respectiv. Chiar am experimentat de cate ori am avut ocazia metoda aceasta.

Ce feedback-uri va ofera traitorii de frumos?

Feedback-urile sunt pozitive si admirative in marea lor majoritate. Am participat la cateva targuri de profil si fara lipsa de modestie va pot spune ca standul stringart este unul dintre cele mai vizualizate, dar nu neaparat cu cele mai mari vanzari.

Ce simtiti ca aduc aceste simboluri intr-o casa facuta cu drag?

La ultima intrebare am sa va raspund cu o relatare. Cu ceva timp in urma am oferit cadou un tablou cu tema religioasa (tabloul avea un mic defect). Am avut ocazia a vizitez de curand familia respectiva. Primul lucru pe care l-au facut respectivii a fost sa-mi arate sanctuarul casei lor, unde la loc de cinste se afla tabloul respectiv. Intre timp fusese sfintit cu tot ritualul. Nu are rost sa va spun cat m-am bucurat de bucuria lor…

Baia de culoare, insight si frumos o puteti face aici : https://www.facebook.com/remus.hubati