1.    Cum s-a activat in tine Calea?

Imi aduc aminte ca eram la o varsta la care imi doream foarte mult sa-i ajut pe cei dragi, chiar aproape impotriva vointei lor. Imi doream foarte mult ca ei sa evolueze si sa prospere, sa-si indrepte greselile. Incepusem sa citesc cu ardoare ca sa pot da sfaturi (din carti) in stanga si in dreapta, iar intr-o zi am citit intr-o carte o fraza pe care o tin minte si in ziua de azi: “Daca vrei sa-i ajuti pe cei din jurul tau, incepe intai cu tine.” Si asa am facut: am inceput sa ma uit in interiorul meu si sa lucrez cu mine prin diverse tehinici si metode, carti. Iar terapia craniosacrala (metoda Upledger) a fost ca un maestru care mi-a deschis Calea. Binenteles, acesta a fost doar inceputul; au urmat apoi, pe langa cursurile de terapie craniosacrala) multe, multe ateliere, consilieri, terapii sub cele mai diverse forme. Dezvoltarea mea personala a fost si este ca un al doilea job. Pe aceasta cale au fost multe impliniri personale, insa si multe praguri si bucle adanci de suferinta. Si cu toate acestea nu m-as mai intoarce de unde am plecat. Pe masura ce lucrez apar alte si alte provocari, insa chiar daca sunt momente in care imi vine sa renunt, ma uit in spate la ce a fost, ma uit in jos si simt fundatia. Ceea ce am castigat este o fundatie pe care pot construi mai departe, pe care ma pot baza.

2.    In triunghiul Cauta si vei afla-Bate si ti se va deschide-Cere si ti se va da, ce oameni ai intalnit si prin ei ce dezveliri au venit, ce intuitii, ce daruri?

Au fost foarte multi oameni care m-au ajutat, m-au sustinut (si aici ii includ si pe parintii mei) fiecare cum a putut si cum a simtit (cu un spatiu, cu o vorba buna, cu o indrumare, cu o sansa, cu un umar) constient sau nu. Ma uit acum inapoi cu recunostinta pentru fiecare om care m-a ajutat intr-un fel sau altul, intr-un sens sau altul. 

3.    Cand ai ales terapia craniosacrala?

Alegerea a venit cumva intr-un mod firesc, lin. Inainte de terapia craniosacrala practicam masajul, kinetoterapia si dansul irlandez. Ma ocupam foarte mult de partea fizica, insa simteam ca parca imi lipseste o piesa din puzzle si intamplator sau nu, m-a atras sa citesc o carte (“Tu si medicul din tine”). Acolo am aflat prima data de terapia craniosacrala si de povestea doctorului Upledger. Am aflat si m-a fascinat modul bland, neinvaziv in care se poate lucra si in acelasi timp profund, descoperind cauza unei suferinte. Nu stiam detalii despre cursurile de terapie craniosacrala,insa stiam ca vreau sa fac si eu asta.

4.    Ce simti sa lasi umanitatii, prin darul/ darurile tale?

Imi doresc sa las libertate, umanitate si puterea lui “impreuna”. Cred ca acestea au fost lucrurile care m-au motivat si dupa care am tanjit; iar prin ceea ce fac si am facut pana acum asta am cautat si pt mine, mai mult sau mai putin constient: libertate prin dans, teatru, miscare, umanitate prin terapia craniosacrala si am vazut si simtit in diverse ocazii forta lui “impreuna”, si e un sentiment foarte puternic, o forta puternica si chiar magica as putea spune.

5.    Cum te-a ajutat propriul tau copil sa te dezvolti?

Pfuu…Cred ca fetita mea m-a ajutat cel mai mult sa ma dezvolt. Desi lucram de cativa ani cu mine, dupa ce a venit ea pe lume ma simteam ca parca nu mai lucrasem cu mine niciodata. Ma simteam de parca cineva a bagat mana intr-un sac si l-a intors pe dos si l-a scuturat bine.M-a ajutat sa-mi depasesc multe limite, sa-mi vad multe rani, multe fete ale mele pe care nu as fi vrut sa le vad niciodata, insa care erau undeva acolo. Undeva intre agonie si extaz. Mi-a aratat si multe parti frumoase ale mele. Pot spune ca mi s-a dat o mare sansa de a evolua. Au fost si momente foarte grele ca mama (cred ca orice parinte stie asta), insa uitandu-ma in spate nu pot decat sa fiu recunoscatoare. Mai am inca provocari in relatia cu fetita si imi doresc foarte mult sa reusesc sa am o relatie frumoasa cu ea.

6.    Ce triunghi de virtuti te sustine in dezvelire?

Cred ca sunt mai multe decat pot enumera. O parte dintre ele sunt credinta-predare-deschidere, comunicare-curaj-smerenie, iubire-incredere-acceptare, empatie-asumare-perseverenta, ascultare-iertare-iubire.

7.    Daca ar fi sa dai un nume al sufletului tau pentru aceasta terapie care ar fi? 

O intrebare frumoasa si grea in acelasi timp… Nu stiu sa-ti raspund. Poate ca o sa ma inspire vreun nume la un moment dat.

8.    In centrul Frecventa Om ce daruri ti-ai propus sa aduci? 

M-am gandit ca ar fi potrivite pentru centrul Frecventa Om ateliere de dans si de miscare, precum si sesiuni individuale de reconectare prin dans si miscare. Si binenteles terapia craniosacrala.

9.  Ce trairi din chiar valsul cu terapia craniosacrala ti-au marcat cresterea?

Terapia craniosacrala m-a ajutat sa ma conectez cu mine, cu emotiile mele (multe dintre ele nu stiam ca sunt asa de adanci, de vechi si de puternice; m-a ajutat sa ma vad pe mine cu sinceritate si sa ma apropii mai mult de ceea ce imi doresc, de ceea ce are nevoie sufletul meu si sa iau decizii in acord cu el. M-a ajutat sa deschid o alta usa a evolutiei mele si m-a deschis si m-a apropiat mai mult de oameni.