e formata din semnificatii, sensuri, talcuri care ating CUPA CARE SUNTEM dezvaluind opera de indumnezeire.

Ea nu poate fi cucerita prin facultati, nici luata cu asalt in biblioteci nici activata prin numarul mare de initieri, acordaje, optimizari. Nu poate fi sedusa prin cantitate. 

Coboara  din aproape in aproape in Graalul interior,  inundand viata, transformand Omul, INTREGIND.Se bazeaza pe capacitatea de a jertfi dorintele, asteptarile, conditionarile pe altarul evolutiei, primind Totul asa cum vine, transformand, transmutand, transfigurand. 

Intelepciunea impartaseste cu blandete, mangaie cu iubire, atinge cu marinimie. Nu judeca, nu se pripeste. 

Este vasta in teritoriile ei, larga si adancitoare in exprimare. Atunci cand paseste in triunghiurile trezitoare, ea  le dezvaluie roadele, frumusetea, radianta.. Intelepciunea cultivata clipa de clipa creeaza lanuri cu bucurii inregitoare, armonii ceresti, impliniri. Fiecare triunghi trezitor lucrat aduce la centru, unitati de intelepciune. Onorati trinitatile si veti simti cum fiecare clipa va rotunjeste. 

Inteleptul tace cand oamenii de langa el nu sunt pregatiti,, graieste cu masura cand intreaga gradina de suflete il intreaba. Nu vrea aplauze, nu alearga dupa imagine. Este Omul cu O mare care largit fiind ii atinge cu largimea lui si pe ceilalti. 

Intelepciunea apare de multe ori dupa aresturi de vointa, afective, sociale, financiare ca o roada a vietii prin care ceea ce a fost urat sau neplacut s-a transformat intr-o filosofie de viata radianta, intr-o bucurie intregitoare, intr-o adancime. Ea isi da mana cu iubire si blandetea sau bucuria si pacea sau bunatatea si compasiunea. Adevarata intelepciune nu impietreste ci inmoaie, zemuieste omul. Candva in Atlantida marii intelepti deveneau orgoliosi, reci, atasati de expansiune, de obiectivele lor. Intelepciunea noua care uneste Noul Cer de Noul Pamant este plina de iubire si recunoastiinta fata de tot si toate, roada a triunghiurilor trezitoare, vers divin, Unime. 

Cu ea atingem corpul cauzal, activam corpul budhic si desfacem fructele corpului atmic. 

Ce s-a inteleptit in voi in arestul social creat de triunghiul cu varful in jos( coronavirus-criza-razboiul nevazut)?