La nastere fiecare  om vine la intrupare cu o anumita cantitate de suflet pentru a trai pe aceasta planeta. Cantitatea sufletului pe care o primeste depinde de misiunea pe care o are de indeplinit in viata si de meritele pe care le are din vietile anterioare. Cu cat misiunea personala este mai grea cu atat cantitatea de suflet necesara persoanei pentru indeplinirea acesteia este mai mare, deoarece sufletul este acea energie care da puterea de a realiza si materializa planurile, gandurile si proiectele.

Cantitatea de suflet cu care persoana vine la intrupare nu ramane neschimbata pe parcursul vietii ea se modifica in functie de faptele persoanei. Astfel, daca persoana realizeaza fapte bune si isi indeplineste misiunea personala, i se mareste dimensiunea sufletului pe principiului Pildei talantilor.Pe aceleasi principiu, cu cat se indeparteaza de misiunea personala, ii scade volumul de suflet.

Sufletul se primeste de la Dumnezeu pentru merite si se pierde in fata entitatilor malefice pentru pacate deoarece prin savarsirea acestora entitatile malefice primesc drept asupra unei parti din sufletul celui care greseste. Iata cele mai des intalnite situatii in care se pierde sufletul:

Despartirile

Prin pierderea unei persoane iubite, in cele mai multe cazuri, o parte din sufletul celui in cauza pleaca odata cu persoana pierduta. Fie ca este vorba de un deces, fie ca este vorba de un divort sau cazul in care cineva drag pleaca din tara, o parte din suflet paraseste corpul, urmandu-l pe cel plecat. Acelasi fenomen se intampla si in cazurile in care sunt pierdute obiecte sau valori de care persoana era atasata.

Pacatele mari

Prin savarsirea pacatelor mari entitatile negative primesc dreptul divin sa patrunda in sufletul persoanei  in cauza. In momentul in care aceste entitati parasesc structurile persoanei preiau si o parte din sufletul acesteia. Exemple de astfel de pacate sunt: crima, avortul, vanzarea sufletului catre demoni sau pactul pentru obtinerea anumitor favoruri.

Platile karmice

Sunt cazuri in care sufletul se pierde in fata diferitelor entitati sau persoane din cauza datoriilor karmice pe care persoana le are fata de acestea.

Atacurile de magie

O serie de atacuri energetice vizeaza sufletul victimei  iar din aceasta serie o buna parte vizeaza furtul sufletului sau indepartarea lui din structurile victimei si sau legarea lui in diverse locuri. Un astfel de atac duce la scaderea puterii victimei si inlesnirea manipularii ei.

Sursa: Constatin Gheorghita, InfoReiki, ed Dao Psi