Am reflectat in fel si chip asupra acestui aspect insa abia dupa Denii in joia de dinaintea Pastelui o cruce alb-argintie inconjurata de o spirala roz-mov, mi-a vorbit.
Integritatea tine de Centru de insasi intalnirea verticalei ceresti cu orizontala lumeasca si se contureaza ca un rasarit frumos acolo unde Mainele divine ating Pamantul.
A fi integru inseamna a fi constient de intregirea ta in triunghiul divin, descris de Mama-Tata-Fiu, Fiica, a fi vertical in acest triunghi, a fi rezistent in fata provocarilor, a fi puternic, radiant, maret.
E simplu sa te lepezi de mama intrioara si sa judeci o prietena, o soarca, o prietena, e poate la indemana sa te lepezi de fiul interior si sa valsezi cu toate doamnele care iti fac cu ochiul indemanandu-le sa sparga triunghiul ceresc, e poate si mai simplu sa te lepezi de tatal si sa dai credinta cea mare pe bani, pe case sau pe aplauze.
Integritatea inseamana sa fii in intregire Una cu Tatal, Mama, Copilul, sa-i aparam intru Totul, sa-i Marturisim.
Atunci cand pasim in afara Triunghiului suntem furati de iluzia puterii, iluzia banilor, iluzia libertatii lumesti si alte iluzii care vin din lepadarea de Mama, Tatal, Copilul interior.
Intalnesc in trialog la cabinet multi barbati cu aventuri nenumarate care isi imagineaza ca traiesc frumos, isi respecta familia doar pentru ca se intorc la cuib( adeseori ca niste biete carcase parasite sau bantuite sau felii de Om neprezente) nedandu-si seama ca integritatea este mai mult decat respectul fata de Sotie si Copiii si rezistenta lor in fata ispitelor, ea este intregire, aliniere, acord cu Sf Trinitate, frumoasa verticalitate cu care atingem Cerul Familiei, dezvelind din aproape in aproape, mari daruri ceresti-lumesti.
Si de esti tu Cruce insasi Spirala Inaltarii te va inmulti, creste si cladi, unind Cerul si Pamntul, in versul celei mai inalte Rostiri.