Locul menit alegerii vietilor viitoare este vazut ca o sfera ce contine campuri de forte concentrate ale unor ecrane incandescente de energie. Acest loc este numit si Inelul Destinului. Multi subiecti percep acest cadru ca fiind un teatru circular in forma de cupola prevazut cu niste ecrane panoramice ce se intind de la tavan la pardoseala si care ii inconjoara complet. Inelul afiseaza scene cu evenimentele viitoare cu care sufletul se va intalni in urmatoarea viata. Unii clienti au afirmat ca fiecare ecran refleta scene din copilaria, adolescenta, batraneatea trupurilor. Aici sunt experimentate franturi ale vietilor viitoare din anumite trupuri inainte de a lua o decizie definitiva. Preferinta de a intra intr-o scena sau de a o observa este lasata la latitudinea sufletului. Inelul are ceva ce seamana cu un tablou de comanda pentru monitorizarea actiunii. Oamenii numesc aceasta procedura scanarea axelor timpului si cei mai avansati imi spun ca pot controla ordinea evenimentelor reprezentate in fata lor prin puterea mintii. Secventele evenimentelor pot fi oprite asupra acelor parti ale viitoarei vieti pe care sufletele doresc sa le aprofundeze.

Cel mai adesea fragmentele de viata aflate in inel sunt situate intre varsta de 8 si 20 de ani cand incep sa se contureze deciziile majore ale vietii. In timpul vizionarii ecranele capata o miscare de flux si reflux asemeni unui film lichid.

Cand ecranul se activeaza el se aseamana cu un acvariu tridimensional subacvatic. Atunci cand privesc o viata e ca si cum as respira adanc si m-as scufunda. Oamenii, locurile, evenimentele, totul pluteste in fata ochilor tai intr-o secunda ca si cum te-ai ineca. Apoi te intorci la suprafata. Atunci cand selectezi o scena din viata care ti-a fost aratata, totul dureaza doar atat cat o persoana poate rezista sub apa.

 In Inel intri insotit de ghidul tau sau de un batran  care sunt sfatuitorii tai cu privire la urmatoarea reincarnare in functie de actuala ta conditie.

I: Da-mi te rog o idee despre ce se petrece cand intri in sfera selectiei vietii.

R: Aici sunt doua fiinte ce vin pentru a lucra cu ghidul meu Fyrum. El pare sa le cunoasca bine.

I: Le vezi intotdeauna aici, inaintea unei vieti noi?

R: Nu numai cand cand urmatoarea viata va fi una deosebit de dificila…ceea ce inseamna ca imi sunt oferite o serie de trupuri dificile.

I: Vrei sa spui ca vei avea de-a face cu niste corpuri dificile sau ca-ti sunt prezentate spre alegere  multe trupuri?

R: De obicei imi sunt prezentate cateva trupuri si acest lucru imi este mai usor. In timpul alegerii exista exista intotdeauna un trup pe care planificatorii il prefera. Acest corp are parte de o prezentare deosebita. In ultima mea viata am ales un drum dificil optand pentru trupul unei femei care a murit dupa numai doi ani de casnicie. Sotul meu din aceea viata avea nevoie sa simta ce inseamna pierderea cuiva drag din cauza unor datorii karmice din viata sa anterioara. In camera ecranelor am vazut ca aveam trei posibilitati de alegere a mortii. Toate se petreceau in limitele unei perioade a vietii mele petrecute la o ferma de langa Amarillo, Texas. Puteam muri repede fiind impuscata din greseala  sau puteam sa optez pentru o moarte mai lenta sau puteam in fine sa mor innecandu-ma in rau.

I: Exista si vreo sansa sa ramai in viata?

R: Una foarte mica dar care ar fi compromis scopul pentru care alesesem acel trup.

I: Care era acela?

R: Sufletul meu pereche si cu mine alesesem sa fim sot si sotie in acea viata pentru ca avea nevoie de o lectie. Am refuzat celelalalte oferte de corpuri pentru ca doream sa-l ajut.

Cititorul poate fi mirat de legaturile existente intre legile kamice si posibilitatile si probabilitatile vietii viitoare. Karma nu se refera numai la actele noastre… ea este si interioara reflectandu-ne gandurile, sentimentele si impulsurile toate legate de cauze si efecte. Karma nu inseamna numai ce anume facem efectiv celorlalti ci si ce avem de gand sa facem.

Sursa: Michael Newton ( Destinul Sufletelor)