Dacă desenați un triunghi al cărui vârf este Credință Vie și baza este formată din Supraincredere și Subincredere și veți plasa evenimentele din viață voastră mai aproape de unul din aceste unghiuri veți vedea ca unele se vor concentra ca niște ciorchini în jurul Supraincrederii altele în jurul Subincrederii, foarte putine în jurul Credinței Vii. 

Pasiti în centrul triunghiului cu post, rugăciune, spovedanie sau cu fapte înălțătoare, blândețe, iubire și veți descoperi miezul, pistilul în care se configurează Puterea voastră de Sine, un mic soare care nu cade în subincredere nici în supraîncredere, este alimentat de Credință vie, stăpânind teritoriile mișcătoare ale vieții. Este forță, curajul, chipul vostru de lumina alimentat de Isus Chistos.  Atunci când ati postit, v-ați rugat și ati făcut fapte bune și apoi ati mers sa negociați încă iepuraș în interior și tremurând cu siguranță ati simțit aceasta Putere de Sine care v-a întărit ca în teritoriile acelei batalii cu sabia Credinței sa biruiți cu Vorba Ințeleapta si cu Stapanirea de Sine. Și poate ati intrat în curgere și toate s-au sșezat într-un mod minunat. Și din subincredere sau eu nimicul se pot activa spirale descendente ale neiubirii care pot conduce chiar și la suicid și din supraincredere, o alta spirala descendenta ne poate duce către furii, impietriri, orgolii. 

Multi ani din viață ni-i petrecem mergând pe aceasta strada între sub și supraincredere fără sa ne ridicam ochii care Cer, dand bani la psihologi, citind cărți neinspiratoare, căutând țapi ispasitori și poate nevăzând  ca Izvorul Puterii de Sine este în Credință, în aceea strafuinta zilnică de a uni Cerul cu Pământul. Și când în sfârșit ca niște cupa curate, vii am simțit Cerurile coborând și vorba a devenit sprințară și chipul a strălucit și toate provocarile au capatat Sens…abia atunci descoperim aceea Putere Interioară care nu este a noastră, vine și pleacă și se activează doar când suntem în Centru, în Miez, uniți cu Hristos. Căci ea nu depinde de diplome, premii, aplauze ci de conectarea voastră, vie autentica la Credință. Și ea se configurează ca un mic soare în centrul triunghiului iar Stăpânirea de Sine devine o sfera frumoasa care îmbracă triunghiul format din Credință, Supraincredere și Subincredere. 

Îndrăzniți sa vedeți pe ce raze ale vieții sunteți neîncrezători sau supraincrezatori și ce sabotori interiori va conduc către a fi Falși Zei sau Pitici. 

Și pasiti în centrul triunghiului cu vârful în sus, activând o triada de lumina postul-spovedania-rugaciunea sau faptele frumoase-iubirea-bucuria pentru a da glas puterii voastre ceresti, credinței intru Hristos, stăpânirii de Sine. 

Și când nu reușiți așezați-vă în genunchi și citiți 21 sau 40 de zile Acatistul Sfântului Gheorghe sau al Sfântului Ștefan cel mare sau al Sfântilor Brancoveni imbracandu-va cu credință lor vie. Și după ce ati primit în cupa interioara, graiul lor, veți simți ca va uniți si cu puterea lor pentru a stăpâni micile sau marile provocări ale vieții. 

Va invit pe 23 aprilie la un atelier dedicat următoarelor teme: aresturi de voință, orgoliul, neîncredere în Sine, putere de Sine, slăbiciuni, triunghiuri cu vârful în jos, triada de lumina, puterea rugăciunii, algoritmi de lumina, protecție psi, scuturi de lumina, puterea postului, carul de foc.

Unde? Vasile Stroescu nr 14 langa Foisor

Cand? Pe 23 aprilie, ora 18 30

Fie ca Pacea, Bucuria, Armonia sa ne deschida portile vietii si Intelepciunea sa ne fie Calauza!!!!!