Stiu ca foarte multi oameni considera Increderea o punte intre Dorinte si Realitati dar oare toate dorintele ne ajuta sa evoluam? Cate sunt chemari, doruri, mari intuitii si cate sunt nascaciri ale ego-ului care crede ca doar prin mai mult poate cuceri lumea? Increderea  vine de la InCredinta sau altfel spus Faca Se Voia Ta sunt cu Tine Doamne.Imi amintesc de o poveste scurta dar cu talc spuse de o maicuta de la Manastirea Bistrita. Plecasera mai multe surori la Jurilovca sa ia peste pentru ca venea ziua Sfantului Grigore Decapolitu si multi enoriasi veneau sa-i multumeasca si sa se bucure alaturi de ele pe 20 nov. Insa nu aveau destui de multi bani ca sa ia zecile de kg de care aveau nevoie. Pe drum au inceput sa se roage la Sfantul Grigore Decapolitul si iata ca pescarii le-au dat mai multi pesti decat au cerut lasand si ei darul lor in trena sarbatorii.
A fost increderea egou ului ca vor reusi sau a fost Faca Se Voia Ta Doamne?Exista o incredere in noi ce vine din Abandon, Predare, Credinta mare, Aliniere la Voia Domnului, Cunoastere de Sine si  straluceste din triunghiul cu varful in sus( corpul cauzal, budhic, atmic) si o incredere care se poate traduce prin putere lumeasca, ego, mandrie, orgoliu ca poti sa-ti implinesti toate dorintele si sa ai 5 masini si 8 case stralucind pe scena cantecului sau a picturii doar prin puterea ta. Aceasta incredere in forta ta chiar in talentul tau te poate duce la faima, bani, succes creeand o dualitate a emotiilor: bucurie si suparare, fericire si nefericire, iarna si vara. De ce? Atasamentele creeaza aceasta dualitate si de multe ori chiar cu bani si faima si supraincredere vedem presedinti, manageri, antreprenori cum aluneca pe spirala descendenta cu patima drogurilor, sexului si a alcoolului, alegand la final suicidul.
Increderea bazata pe credinta adica pe cunoastere divina aplicata este intotdeauna insotita de intelepciune si discernamant. Stii cine esti si alegi ceea ce esti. Si aceasta incredere sustine stima de Sine optima.
Putem imagina omul asemenea unei case formata dintr-un patrat care are colturile astfel denumite: stima de sine Inalta si stabila, stima de sine inalta instabila, stima de sine scazuta stabila, stima de sine scazuta, instabila. Deasupra acestui patrat se afla triunghiul divin in centrul caruia avem stima de sine optima ce poate fi alcatuita din 3 virtuti, 3 talanti, 3 calitati.

Va propun mai jos o spirala a intrebarilor care va conduce in teritoriile increderii in Sine:
a. Desenati un soare avand in centru cuvantul Incredere. Fiecare raza reprezinta un plan al vietii voastre. Ex: raza banilor, raza profesiei, raza iubirii. Pe ce raza a vietii simtiti ca nu aveti Incredere?
b. Care sunt sabotorii care va mananca din energie si nu va ajuta sa manifestati incredere pe acea raza a vietii?
c. Ce virtuti v-ar ajuta sa va cresteti Increderea in Voi?
d. Ce practici spirituale v-ar sustine sa va aliniati la Voia Domnului sa fiti in Centrul Vostru si Radianti?
e. Care este triunghiul oamenilor inspiratori care v-ar putea sustine in procesul de modelare a Increderii in Sine?
f. Cand spuneti Incredere care este geometria pe care o vedeti?
La intrupare, primim cu totii o zestre compusa din unitati de Incredere in functie de meritele noastre. Daca am fost abuzatori venim cu aresturi de incredere pentru a plati acel exces de supraincredere cu care poate i-am chinuit pe semenii nostri daca am fost victime primim mai multe unitati de incredere. Puteti vedea asta la fostii regi care acum sunt cersetori in strada sau la fostele printese care sunt victime in viata aceasta in anumite servicii sau in fata propriilor soti.
Atunci cand ne onoram temele de viata si nu intram in rol de calau, victima, distant impietrit primim ca premiu, unitati de iubire, unitati de bucurie, unitati de incredere. Legea meritelor ne ofera aceasta plata si rasplata la timpul potrivit.

Increderea reprezinta alinierea puterea personale, a voii proprii, a fortei interioare la Voia Divina.
Cu Tine-Una!!!! Aceasta aliniere genereaza minuni, bucurii, impliniri la care poate nu ne-am gandit niciodata.
Ori de cate ori spun incredere ma gandesc la Stefan Cel Mare care se spovedea, impartasea, postea inainte de orice lupta aducand alaturi de el multi arhangheli care decideau victoria iar dupa lupta dadea slava si construia biserici pentru fiecare batalie castigata.
Era increderea oarba a egou ului ca va castiga el avand o mana de voinici sau era alinierea puterii lui la Voia Domnului?
Ce fel de incredere ati vrea sa gradinariti?
In viata de zi cu zi prin impacarea Triunghiurilor putem fi puternici cereste si frumosi lumeste fara a bate Toba. Aceasta inseamna realizari interioare atinse prin faca Se Voia Ta si impliniri exterioare care reflecta radianta centrului, miezului, stralucirea chipului de lumina fara a avea tron, castele si servitori.
Va invit pe 21 aprilie ora 18 30 la un atelier dedicat Increderii in Sine. Prezentarea lui o gasiti pe www.frecventaom.ro