Exista o incredere lumeasca ce atinge orizontala crucii si naste premii, facultati, aplauze, masini, case, averi precum si o incredere cereasca ce atinge verticala crucii si tine de a fi.
Atunci cand pierdem lumescul si ne abandonam, mijeste acestea incredere minunata de Fiu al Domnului ce se intalneste cu Fiul Omului la centru pentru a sfinti acest Acum.
In taina regasirii, cred este insasi intalnirea cu Unu, recunoasterea lui, Valsul.
Exista deasemenea o iubire de ceea ce ai, premii, facultati, un fizic atragator si o iubire de a fi o iertare lumeasca bazata pe conditionari, santaj emotional, neuitate si o iertare minunata, frumoasa, completa, care imbratiseaza Totul fara Judecata.
Cand partile lumesti isi dau mana din incredere-iubire-iertare se naste stima de Sine cea care se manifesta in relatia cu ceilalti prin ceea ce numim Imagine de Sine cand partile ceresti se imbratiseaza apare Omul cu O mare, Fiu al Domnului aureolat de iubirea cea mare, iertarea intregitoare si credinta inaltatoare.
Cu siguranta va simtiti uneori grozavi in legatura cu ceea ce afirmati, de necombatut, atotstiutori. Ce parti din triunghiul enuntat credeti ca va sustin?
Si daca aceasta putere este brusc`spulberata de o noua descoperire, ce simtiti?
Increderea-iubirea si iertarea dintru adevar nu se lauda, nu se lupta, nu vin cu furie.
Ele ne intampina cu smerenie transformand experienta in intelepciune, iubire, drag.
Credinta vie, mare poate insoti credinta lumeasca la fel iubirea cea mare poate veni de mana cu iubirea de lumesc. In taina regasirii veti simti insa ca exista un moment in care predam toate lumismele pentru a imbratisa Cerul si Talcuirea Lui si abandonandu-ne, Totul ni se dezvaluie.
Incercati sa scrieti pe o bucata de hartie incredere, iubire, iertare iar pe raze sa desenati de jur imprejurul lor ceea ce iubiti, iertati, credeti.
Acesti sori numiti descriu increderea, iubirea, iertarea care coboara in lume.
Mai departe conlucrati cu triunghiul iertarii si mantrele unimii, lasand adevaratele raze…..neconditionate sa spiritualizeze clipa, iertarea, iubirea si increderea facand trecerea de la Lumesc la Ceresc.