Cu siguranta v-ati intalnit in viata cu momente dureroase si repetitive in care ati avut sentimentul ca anumite experiente revin urmand acelasi tipar creeand un soi de bucla existentiala in care parca va stingeati, aceeasi ceata si acelasi val, soarele lipsind din acest tablou cuprins de stingere, atins de amortire, vlaguit.
 
Atunci cand refuzam sa parcurgem cu ghidul numit Viata temele care ne-au fost date si ragazul de timp s-a scurs, apar in triunghiurile formate din limitele noastre, noduri, incalceli care ne aduc disconfort,indepartare, nefericire si care ne indeamna sa ne oprim un pic din fuga, evitare, negare si sa ne punem marele intrebari:
Ce ma anima? Ce ma cheama? Care este rostul meu in taina lui Acum? Care este Drumul?Ce bucurii ma ating? Cine sunt? Care este talcul  acestor experiente? Ce perle se dezvaluie prin aceste provocari ?Ce vrea sa-mi spuna trinitatea divina? Ce imi aduce versul ceresc?Ce doruri imi vorbesc? Care sunt globurile-daruri ale acestui an?
     Lasand Cerurile sa va atinga, veti simti cum nodurile dispar, Calea deschizandu-se ca o Raza de lumina. Marele Soare Central si triunghiul divin vor glasui in sufletul vostru prin intuitii, revelatii, extaze, fuziuni, coincidente, bucurii, intelesuri. 
     
     Realitatea divina cea pe care Clarul ne-o dezvaluie este o Sfera formata din geometrii cuvantatoare avand la Centru o alta Sfera care comunica cu Totul prin Razele-Cai. 
Cand suntem pe Cale, dezvelirea e bucurie, pasul-zbor, freamatul-talmacire. Cand ratacim pe stradute inguste nu simtim frumusetea Drumului, binecuvantarea lui, Plinul. 
Taina recunoasterii de Sine, cea care se arata in triunghiul descris  de Reamintire-Dezvelire-Stralucire avand la mijloc A impartasi In Sfant Numele Tau, este cea care ne conduce pe Cale cu brate ceresti, luminand Graalul. 
       Fara ea, ceata devine groasa, totul se cenuseste, straduta se infunda, cuvantul tace. 
In viul cautarii…….simtiti Calea si Inteleptii ei care va sunt alaturi inca de la Nastere. 
Cautati-i in luna in care v-ati nascut, in decembrie ( Mos Niculae, Mos Craciun) sau chemati-i in triunghiurile trezitoare. Ii veti recunoaste. Alaturi de ei veti simti Trecerile si Puterile lor, Cina cea de Taina, Nuntile Ceresti, Sarbatorile, Bucuriile fiecarui Pas. 
       Realitatea divina nu este o emanatie a mintii lumesti si nici a triunghiului format din corp, inima, minte cel care naste la mijloc personalitatea bazata pe ego. 
Ea este o esenta ce se dezvaluie la momentul potrivit cand lumina interioara irumpe ca un mic soare cautand cu razele, bucuriile Centrului. 
Reconectarea fiind facuta, Calea devine Una. 
……
In versul acestui decembrie…..Ce daruri se aseaza in pomul interior?