Adeseori diminetile si in week-end obisnuiesc sa intru in padurile Snagovului facandu-mi inca de la prima pasire iertarile fata de Tot si Toate apoi lasandu-va in bratele unduirii verzi mergand uneori fara destinatie doar pentru a-mi limpezi colturile interioare, a-mi lasa sufletul sa zburde, a fuziona cu spiralele de flori. Si valsand cu padurea observ cum devin atenta la coloana mea care imprumuta deodata zveltetea copacilor iar mainile cauta in naturalul lor sa imbratiseze Totul. Si ma simt ca acasa…cu toti fratii si surorile mele ….intr-o hora gingasita de culori, aer curat, apa, razele unduioase ale Soarelui.

Intr-una din zile am descoperit ….un stejar minunat, un copac cu bratele asezate sub forma de Cupa avand o rochie imensa de leurda inflorita. Langa el erau mai multe caprioare si iepurasi ……si intr-un mod minunat pareau ca nu sunt deranjati de prezenta mea, as zice ca nu ma vedeau, faceam parte din peisaj astfel ca am putut sa le observ bucuria, freamatul, caldura…….ca o poveste care se juca chiar atunci in trena copacului ce parea ca vazuse multe timpuri. Si am simtit ca acesti fosnitori ai padurii venisera sa multumeasca locului considerand acest copac un batran al locului dar si o poarta catre o alta lume. Cu ochii vii am putut descoperi ca intr-o alta dimensiune a fiintarii……se deschidea un taram al elfilor, gnomilor, calutilor zburatori, florilor graitoare, zanelor ,o poiana cu chip si ca puteai…pleca de aici, calatorind intr-un taram minunat al bucuriei ceresti, frumusetii, Unimii.

Si m-am trezit graind:

Invoc lumina ta Doamne,

Iubirea ta,

Frumusetea ta,

Blandetea ta,

Caldura ta,

Bucuria ta,

Intelepciunea ta,

Coloana sa fie!!!!

Cu ochi ceresti

Din albastrul pur ne privesti,

Intarindu-ne, inteleptindu-ne, inaltandu-ne!!!

In gand te chemam

Cu iubire, pace si recunostiinta imbracam

Camasa ta!!!!

….

Parea ca aceasta graime divina raureste prin tot, copacul imprumutand culori nestiute si aerul devenind serafizat, taramul acesta vibrand cu totul in bucuria conectarii la Unul-Una.

Pentru cateva clipe…am vazut copacul-Graal, deschizandu-si portile pentru noi toti….imbratisandu-ne sufletele activandu-ne bucuria cereasca. Si nu eram doar eu ci intreaga padure alcatuindu-i trena ……si toti sustinatorii, stalpii, deschizatorii de porti!!!

….

Si impletita cu verdele…am simtit splendoarea cereasca coborandu-mi in cupa hranind teritoriile interioare……vibrand in Totul-Una!!!!

Stand in trena padurii,