Soare de Iubire,

Bucurie, Frumusete, Daruire

Vis implinit.

….

Soare christic primeste ma

Imbratiseaza ma

Iubeste-ma,

Eu la Triunghiul Celest vin

Cu toate fortele triunice ma inchin,

Coboara in mine,

Sunt Una cu Tine.

….

Ochii tai m-au daltuit

Buzele tale au grait,

Mainile tale au vindecat.

Cu tine, Acasa in Sfant Numele Tau.

….

Mergeam pe un drum pietruit…..de tara urmand o raza auriu-purpurie. Veneam de departe si in colbul departarilor inca ii mai vedeam pe Descalecatorii rotunjind Timpul. Lasasem in spate luptele si veneam sa ma retrag la un schit micut din lemn unde scrisoarea lui Mos Ilie ma chemase. Era la inserat si portile pareau inchise, Un clopot vechi imi mangaie auzul si o portita mica …..ghidata parca de o mana invizibila …..isi desfacu bratele. In spate un batran bland la chip si cu ochii largiti de Sens imi atinse mana ……subtire si imi spuse; Te-am asteptat…te-am asteptat ..te-am asteptat. Si mai multe lacrimi ii cursera…pe obrajii mancati de vreme dar parca infloriti de rugaciune. Si ma conduse in chilia mea…micuta, cu un pat scurt, un opait, un covor colorat si o fereastra in care zambeau cateva ghivece proaspete de flori. O raza suava…a lunii insasi strapuse timpul …..desfacand tolba povestilor. Schitul acesta va fi distrus cat de curand insa …..codrii acestia vor sti lucrarea noastra de mult inceputa. Aici vei gasi Gradina, Copacul de Lumina, Iubirea mea, Scrierile, Povestea locului, Vocea acestor timpuri. Si desi cu corpul acesta voi pleca voi veghea ca acest loc sa straluceasca si tara noastra draga sa fie primita la Masa Unimii cu toate Darurile ei…. Dintr-un sertar mic Mos Ilie scoase un sul ce continea o harta frumoasa ce avea in centru cununa de munti in centrul careia se afla o Floare iar de jur imprejur, Soarele Iubirii, Soarele Christic. Impreuna vom reface Gradina udand fiecare floare-virtute. O dulceata se dezveli in ochii lui….apoi deodata auzind clopotul ma invita in micuta bisericuta.

Mos Ilie……ce pot face aici? Sa chem cavalerii? zambi…si imi arata Graalul in centrul unei Luni-Soare. Sa duci Cupa in cat mai multe inimi. Apoi imi dadu o carte veche roasa de timpuri si imi zise…..Cele 12 raze iti vor fi alaturi in orice lucrare, Vizualizeaza le ca o perdea care curata, limpezeste, aduce stralucire. Si la final impleteste le intr-o cununa si asez-o pe fruntea locului punand in centru Cupa. Sa fiti Incredere, iubire, curaj!!!

Ma conduse la altar…unde pe o piatra frumoasa era gravata o cruce cu un soare in centru avand deasupra o Cupa a Unimii. De aici te-am chemat……..veti ramane trei si timpurile sunt aspre. Lupta va fi mare si nu veti rezista insa tot ce s-a spus nu se va pierde. Veti continua drumul cu ce ne-a lasat ….Sfantul Ilie. Si cand spuse…acest lucru pe o raza subtire am vazut coborand……o flacara….care crescu…..pana cand deveni destul de mare si in centrul ei se revela Sfantul Ilie, calduros, bland, iubitor.Imbratisa totul si …..zise…….Schitul acesta va fi in trena celei de-a doua veniri, un sustinator autentic al Unimii. La fel muntii, apele, manastirile, oamenii uniti cu Hristos. Noi toti vom face acesata hora a regasirii noapte de noapte pana cand pe fruntea Noului Pamand va straluci aceasta Cununa si deasupra, Cupa. Si ii vei cheama prin cuvant sau bucurie sau calatorie in lucrare caci fiecare jertfa e talcuitoare la Hristos. Sfantul aseza Cununa deasupra Schitului apoi o puse pe fruntea tarii…..Asa va fi tara aceasta, frumoasa, puternica radianta. Un soare puternic cobora imbracand Altarul si carul-flacara deveni mai mare…iar Mos Ilie mai stralucitor. Apoi deodata am vazut ……pe 12 raze, 144 000 de entitati, unind timpurile, etapele, grabindu-se sa puna Cununile. Sunteti cei din uram dar si cei dintai. Asa ati ales, sa fiti Unificatorii. Schitul se mari ….si pe razele lui am vazut pesteri, codrii, alte manastiri, oameni. Cu Totii-Una!!! Apoi un munte se dezveli Sfantul Ilie pe varf si Mos Ilie la baza…si fiecare urca pana sus cu forta lui triunica atingand inaltimile cu post, spovedanie, impartasanie sau grai divin, bucurie, pace sau smerenie, jertfa, curaj. Cand am ajuns si eu sa urc…mai multe triade imi deseneau…scara. Din toate timpurile s-au intors pentru a saluta A doua venire. Urca…Si urcand vedeam oameni, mici si mari cum urmau scara, coborand in sufletul lor, o forta triunica sau mai multe. Apoi s-a activat Spirala inaltarii din cei 144 000 si varful a stralucit de mai multe ori la fel si Sfantul Ilie. Cand in sfarsit am ajuns Sus…Am simtit Flacara Iubirii Chrstice, Sfantul Graal si Soarele Divin radiind in Toate Sufletele. Si am simtit Carmelul graind si toate varfurile ……asezand in zorii celei de a Doua Veniri……Cununile de raze.

Bucurie, revenire, extaz!