Am pasit pe aceasta insula veche cu mult drag si dor dorindu-mi sa parcurg drumul cavalerilor si apoi sa ajung in Patmos in miezul Triunghiului. Insa firul aurit al timpului ne-a dus in insula Simi la manastirea Arhanghelul Mihail intr-un cerc de lumina alba unde sabia lui taie legaturile, juramintele, promisiunile dezlegand viul timpului, christicizand. Aici ne-am oprit un pic si in dulceata locului am simtit puterea Lui precum si curajul, forta, rezistenta cavalerilor Unimii unii dintre ei sfinti, altii lideri conectivi, altii deschizatori de porti, alti simplu…oameni frumosi, radianti, puternici.

Mihail ne-a limpezit pasirea transformand lanturile in bucurie de regasire, viu dumnezeiasc, unime. De aici am pornit parca zburand activand vulturul interior si descoperind pe un varf de munte intr-o manastire mica Kalipetra imbratisarea radioasa a maicii, haina ei unimica plina de fluturi, flori, iubirea ei nelimitata.

Aici ne-am oprit din nou Cavalerii si in fata unei icoane micute si stralucitoare ne-am rugat pentru copiii refuzati ai tarii noastre(cei neprimiti la masa unimii) pentru mame, pentru planeta si hora unimica a tarilor, pentru toate triunghiurile calauzitoare, pentru Ierusalimul Divin.

Aici am simtit pe acest mic varfulet de munte energia fiicei si a mamei atingand sufletele noastre, radiind de peste Timp.

Statem in centrul manastirii si glasul inimii era inviorat de o coloana de copiii auriti care imi atingeau crestetul al meu, al nostru aducand in tandra dezvelire, bucuria unimii, frumusetea, marea radianta. Una aici? Cu tine-Una imi raspunse ghidul meu zburdalnic care ma insoteste fie pe aripile scrisului fie in valsul calatoriilor.

Care este darul acestui loc?
Bucuria, zborul, Unimea

Si toti il primesc? Triunghiul?
Toti insa putini il folosesc.

Una de ce doar 8 din 10 stiu?
Pe fiecare brat al stelei un triunghi si fiecare cavaler il va duce mai departe.

Una am simtit ca Mihail a despaturit ceva…ca si cum ar fi limpezit trena cavalerilor de multe lupte, orgolii, rafuieli.

El v-a deschis drumul, v-a ajutat sa descalecati in acest acum sa va spalati de anumite triunghiuri limitative sa va recapatati aripile. Si aici?

Aici ati primit initierea Maicii si a Fiicei, Preoteasa si Fiica Unimii….ca sa puteti duce darul lor in palatul marelui maiestru.

Una parca ni s-a rescris sufletul in tesatura micutei manastiri. Ceva s-a asezat ca o adiere frumoasa, calduroasa. Ceva venit de departe.

Fecare dintre voi isi avea lepadarile lui. Aici sufletul vostru si-a recapatat pacea, bucuria, unimea. Izvorul limpede al maicii, glasul ei, fluturii si florile v-au limpezit cerurile.

Si acum?

Veti duce aceasta graire in palat iar apoi ne vom intalni in centrul Triunghiului.

Sa inteleg ca nu va fi Patmos….miezul?

Nu acum.

Insa centrul va fi, masa unimica cu cavalerii timpurilor, copiii Graalului si preotesele divinului feminin.

Nu stiu de ce un nor s-a starnit intr-un triunghi vechi si nou, tatal riguros si fiul neprimit fiind din nou in razboi eu pastrand rolul de mama.

Timpul le-a cernut, vindecat, asezat. Acum cavalerul e centrat, radiant, Acasa.

Mi s-a parut ca intr-un fel lucrarea s-a facut foarte greu si multe file deloc limpezi ale trecutului s-au activat. Ma poti calauzi prin acest labirint?Suntem din scoli diferite si totusi pe razele Graalului. Insa glasul unimic abia duminica l-am simtit in viul trinitar cu Maica alaturi.

Ati fost barbati, puternici, razboinici, purtati nu de putine ori de impuls sau orgoliu sau furie. In apele regasirii triunghiurile vechi s-au trezit si apele unimii au spalat chipul vostru.

Si acum? Relatiile voastre si voi in Unime sunteti Sfere iar Valsul e viu, radiant, aproape.

Ce pot aseza si in sufletele altor cavaleri?

Graalul, puterea unimii, zborul

Ce simti ca ne-a adus intalnirea cu energia tatalui, casa divinului mascului, palatul marelui maiestru?

Ceva ce credeti ca ati uitat insa este Acolo: curajul, exprimarea de sine, radianta alaturi de multe initieri, preotii, maiestrii ce va vor conduce pe firul aurit al timpului. Si steaua?

Steaua e calauza voastra…. Luati triunghiul si daltuiti-l in tesatura fiecarui loc.