Calatorind dincolo de val cu ajutorul triunghiurilor divine de fiecare data se aseaza in pomul christic , intelegeri simple, frumoase, aurite de Ceruri care pot transforma gradina veche a cuplului intr-un mic paradis in care florile, copiii, totul cuvanta in acel grai al Domnului pe care la nivel de suflet in stim cu totii insa in manifest il uitam de fiecare data. Unele exercitii sau meditatii din trena acestei scrieri cu siguranta va vor atinge facand parte din chiar etapa in care va aflati altele vor trece pe langa voi insa cu siguranta isi vor gasi ecoul intr-un alt anotimp al cuplului. Nu le aruncati, lasati-le in raftul ceresc. Vor inflori la timpul potrivit cand razele soarelui interior se vor desface.

Vizualizati o coloana formata din 8 sfere.

Desen( o coloana cu 8 sfere)

  1. Care este scopul pentru care intram in taina casatoriei?

Posibile raspunsuri: Sa imblanzim animalele salbatice interioare ( dependenta de femei, risipa, atasamentul fata de bautura, patima jocurilor de noroc, neiubirea de sine, furia pe parinti, supararea pe barbati, neiertarea etc), sa cultivam triunghiul ( mama-tata-copil), sa ne indumnezeim, sa ne mantuim, sa rodim in Impreuna-Una, sa cunoastem Valsul Sferelor, sa dam grai Unimii in Cuplu, sa fuzionam cu Marea Sfera Centrala, sa devenim oameni frumosi si radianti, sa ne christicizam.

Asezati raspunsul vostru in prima sfera. Ori de cate ori unul dintre voi intra intr-o descentrare, desincronizare, dezintegrare amintiti-i de Scopul pe care il aveti in Impreuna-Una. Puteti picta aceasta sfera intr-o culoare, scriind in ea cuvantul cheie: Indumnezeire. Faceti acest exercitiu chiar daca nu sunteti casatoriti.

Apoi treceti la urmatoarea sfera:

2. Ce triunghi-calauza ne ajuta in Treceri?Ce virtuti ne deschid portile de intelegere in cuplu?

Exemplu: iubire-cunoastere divina-unime, intelepciune-clar-discernamant, blandete-rabdare-bucurie, pace-frumusete-recunostiinta, smerenie-credinta-unime, iubire-bucurie-intelepciune etc

Asezati acest triunghi in a doua sfera. Pictati-o dupa cum simtiti.

3. A treia sfera. Ce credinte potentatoare-trezitoare pot sustine valsul sferelor, cuplul in Unime, casatoria ca inaltare?

Ex: Impreuna suntem Una, Cred in iubirea care transforma orice incercare in unitati de intelepciune pentru amandoi, Cred in puterile ascunse ale cuplului nostru care se dezvaluie din spatele oricarei provocari

Asezati cele trei credinte in a treia sfera. Puteti sa le scrieti cu diferite culori si apoi sa pictati sfera intr-o culoare care va cheama. Discutati cu partenera voastra despre cele trei credinte potentatoare-trezitoare. Daca apar sabotori interiori( credinte limitative) aflati care este darul lor. Multumiti-le si mergeti mai departe.

4. A patra sfera. Gasiti raurirea divina care se potriveste cuplului vostru. Ea e formata din nucleele de lumina care descriu triunghiul calauza sau din cuvinte-cheie care formeaza credintele voastre potentoare-trezitoare.

Exemplu: Sfera cu Sfera, Cer cu Cer, Iubire cu Iubire, Bucurie cu Bucurie, Intelepciune cu Intelepciune, Pamant cu Pamant, Om, Sfant, Cuplu in Unime, Una

sau

Sfanta Treime protectie sa ne fie

Iubirea sa creasca

Blandetea sa infloreasca

Intelepciunea sa rodeasca

Implinire sa fie

Drag si Bucurie

sau

Impreuna suntem Una

Desenati aceasta raurire in sfera a patra. Pictati aceasta sfera cu aceea culoare care va cheama.

5. Sfera bucuriilor.  Aici e de dorit sa asezati 3-5 bucurii luminatoare care pot fi si pasiuni intregitoare.

Ex: Sa ne plimbam prin parc, sa vorbim cu Soarele, sa ne imbratisam seara de seara, sa desenam impreuna, sa dansam etc. Si daca l-ati gasit agatati aceste bucurii in pomul christic al cuplului. Scrieti bucuriile si apoi pictati Sfera.

6. Sfera valorilor

Ce valorizam noi in Impreuna-Una? Cautam trei valori care sunt in acord cu triunghiul-calauza si care nu se bat cap in cap cu credintele potentatoare-trezitoare si nici cu bucuriile. Le putem lua chiar din faptele noastre.

Daca nu aveti inca un partner va ganditi la valorile care va cheama, va anima.

Ex: abundenta-bucuria-pacea, bunul simt-generozitatea-empatia, suportivitatea-caldura-dedicarea, jertfa-blandetea-iubirea, autenticitatea-integritatea-transparenta, inteligenta cognitica-initiativa-flow-ul etc

7. Reamintire. Recunoastere. Recunostiinta

Chiar daca nu ati practicat regresia spontana si nu ati avut un deja vu sau deja conue accesati aceasta sfera astfel:

Recunosc Iubirea care Suntem

Recunosc Intelepciunea care Suntem

Recunosc Blandetea care Suntem

Si Tot ceea ce Suntem

In Sfant Numele Tau

sau Multumesc Iubirii, Blandetii, Intelepciunii. Suntem Unime si Impreuna-Una

Cand apar desincronizari repetati aceasta formula de recunoastere sau raurirea divina pe care ati tesut-o Impreuna. Triunghiul de mai sus e de dorit sa fie in acord cu valorile si credintele voastre.

8. In aceasta Sfera va invit sa desenati chipul relatiei voastre pe varful ei de munte asa cum l-ati primit printr-un flash sau asa cum vreti sa fie.

Exemplu: poate fi un soare sau un munte sau un buchet de flori sau doua sfere care se suprapun imbratisate de Marea Sfera Centrala sau doua brate care devin un cerc sau doua triunghiuri perfect echilaterale inscrise in doua cercuri care fac valsul sau orice alta geometrie luminatoare. Pictati si aceasta sfera. Apoi asezati acest A3 format din 8 sfere in camera centrala si ori de cate ori treceti printr-un moment dureros uitati-va la el si lucrati cu o sfera sau cu toate 8. Daca galagia in cuplu e prea mare invatati sa contemplati aceasta Coloana. Ce se aseza in noiul interior? Ce intelegeri apar? Ce limite pleaca? Ce dezlegari traiti? Ce se activeaza in viul acestei Coloane? Cum vi se pare acum valsul sferelor in cuplu?

Daca ar fi sa desenati coloana nelimitarii la parintii vostri cum ar arata ea?

Va ajuta pentru a activa trailogul, flow-ul, masa unimii in cuplu sa folositi Spirala Intrebarilor, Spirala Temelor, Spirala darurilor. 

In jocul cosmic suntem chemati sa fim cruci-canale care unesc Cerul si Pamantul apoi triunghiuri echilaterale( oameni echilibrati dar si forte trinitare in actiune) apoi sfere in vals cu alte sfere dand glas prin cuplu si famile, valsurilor Unimii. Si da aceasta coloana se poate schimba cu alte culori sau alte credinte insa la fel de plina sustinand un nou contract pentru o alta etapa in acelasi cuplu sau intr-un alt vals.

In adevar divin 8( 8 sfere) inseamna treimea masculina care sa intalneste cu treimea feminina.