Observ ca primavara apare o puternica nevoie de a schimba ceva insa de cele mai multe ori oamenii incep sa faca pasii in exterior, ne vopsim parul sau ne dorim sa ne indragostim de un alt partner (chiar daca ne aflam intr-un cuplu) sau fugim de acasa sau vrem o schimbare de job sau cautam sa plecam din tara gandind ca ce n-am rezolvat inauntru vom primi din afara. Si asa apar buclele mentale, emotionale, existentiale, acele rataciri din care nu lipseste zgomotul, agitatia, evenimentialul dar in care nu culegem liniste, bucurie cereasca, implinire.

Schimbarea isi are radacinile in primavara interioara, in nevoia de a te innoi, de a primi noi flori, noi fructe, o alta radianta. Insa ea nu incepe cu schimbarea sotului pentru ca nu vom scapa astfel de temele de viata pe care nu le-am facut cu el ci doar le vom amana pentru a le face cu urmatorul barbat. Opriti-va in miez/centru si intrebati-va ce parti din voi isi doresc sa se innoiasca? Sunt dorinte sau doruri? Sunt agatamente sau chemari? Sunt nevoi lumesti sau bucurii ceresti? Sunt fierbinteli ale corpului sau simtiti ca v-ati incheiat temele cu partenerul de viata? 

Cine vrea din voi, schimbarea? Fiica razvratita, amanta, d-na suparacioasa, tatal punitiv, fiul egoist si furios? 

Ca sa nu va indepartati de Centru, Miez, Treimea care sunteti nu faceti schimbari exterioare in timpul postului de 40 de zile de dinainte de Craciun si Paste si nici in perioadele de criza interioara si exterioara. Constientizati emotiile care va imping sa luati decizii, acceptati-le si apoi plantati rugaciuni, meditatii, contemplatii. Crescand lumina christica, schimbarea va tasni din interior ca o fantana limpezitoare, frumoasa, radianta, vie, din propriul Adevar, dezvelind Calea, Talantii, Unicitatea, Bucuriile Ceresti ale Vietii. 

Schimbarea reprezinta o trecere de la o tema de viata la alta si in Trecere avem nevoie de verticalizare, de deschiderea cupei interioare, de ascultare a Cerurilor. Cititi Acatistul Arhanghelului Rafael, pastorul primavarii interioare si exterioare sau Acatistul Sf Gheorghe sau Acatistul Maicii Vindecatoarea timp de 40 de zile. Veti activa o primavara christica in interiorul vostru cu multe flori-intelegeri si o dragoste imensa fata de acelasi sot, aceeasi casa, aceiasi prieteni, tara in care traim, situatia in care ne aflam. Devenind o gradina frumoasa cu multe flori interioare veti simti si iubi alte rafturi, alte file din acelasi Om, Tara, Poveste. 

Schimbarea inseamna transformare, transmutare, transfigurare nu fuga in bratele unui alt barbat sau fuga in droguri sau fuga in magazine. 

Ne amintim cu totii de primavara lui 2020, un anotimp in care nu am mai putut fugi in cantitate( mall-uri, haine, calatorii etc) nu am mai putut achizitiona cadouri de Paste, nu am mai putut colectiona barbati,  nu am mai putut face parada cu masinile noastre. Orizontala vietii ne-a fost retezata insa o tulpina noua a mijit aducand cu ea noi pasiuni, bucurii, descoperiri, frumuseti de care nu eram constienti fie ca am pictat, fie ca am scris fie ca am contemplat.  Cunoasterea divina care a coborat in cupa interioara prin post a adus prin impletirea cu iubirea neconditionata si primirea a ceea ce a fost asa cum a fost…. o intelegere superioara asupra vietii, mortii, bolii, omului. Am realizat ca suntem fiinte multidimensionale ce experimenteaza intalnirea cu un virus, o criza mondiala si un razboi invizibil. Cum transformam aceste tipuri de provocari in aur ceresc? Ce parti din noi vor sa se innoiasca? Ce flori descoperim in noua gradina? Ce am vrea sa schimbam pentru a primi toate darurile acestei situatii care se repeta? Cine din noi vrea sa fuga prin vaccin? De ce ne este frica? Cum putem elibera vechiul pentru a ne bucura de primavara divina? Ce roluri limitative putem dezactiva pentru a declansa primavara in cuplul nostru in orice moment? Vantul divin in ce directie ne duce? Ce flori christice asteapta sa fie culese? Ce ni se reveleaza si ne ajuta in procesul de indumnezeire? Ce triunghiuri de virtuti ne calauzesc? Cum valseaza patratul materiei cu triunghiul spiritului?

Daca ne uitam cu ochii ceresti deschisi vedem ca inainte de aceasta situatie eram plini de boli sufletesti( impietrire, desfrau, minciuna etc) de crize interioare si de razboaie cu prieteni, parinti sau cu noi. Energia primaverii este minunata pentru initiati pentru ca dupa ce Arh Mihail a separat roada de pom( in toamna) si  Arh Gavriil a asezat mari intelegeri in camara sufletului pentru a le contempla iata ca o noua samanta atinsa de iubirea, bucuria, caldura noastra sta sa tasneasca trecand prin toti norii si toata zapada, reveland Patria Gralului, Primavara Christica, Invierea Colectiva. 

Va invit sa cautati primavara christica in voi eliberand fricile, conduitele cronofage si energofage, supararile, neacceptarile. Descarcati sufletul pentru a permite soarele divin sa va conduca in primavara interioara.