Triunghiul cu varful in sus este format din idei-sentimente-fapte inaltatoare. El este chipul trinitar care ne invita pe Spirala Inaltarii, la Trialog, la Bucurie Divina, la Dezvelirea Contractelor de Suflet, dezvelind Valsul Unimii. Triunghiul cu vaful in sus este Individualitatea noastra din centrul careia tasneste Calea, Darul, propria Radianta. Acest triunghi ne uneste cu Cerul aratandu-ne Muntele care suntem. De aici ne-au vorbit geniile-maestrii si sfintii. Triunghiul acesta discret si fara tipat ne trimite chemari, doruri, limpeziri, ne sustine in opera de prefacere, ne scoate din moartea comfortului, ne dezvaluie povestea noastra, ne conduce pe Bulevardul Divin.

Constiinta christica i-am putea spune sau constiinta trinitara Trei in Unu, Sinele divin.

Triunghiul cu varful in jos este format din minte-inima-corp, alcatuieste personalitatea, coaja noastra, este galagios si greu de multumit, ne inlantuie adeseori prin dorinte, asteptari, proiectii si ne ofera iluzia ca aceasta constiinta terestra, sinele inferior ne va mantui. De aici din miezul lui tasnesc buclele mentale, emotionale, existentiale cele care ne fac atat de mult sa suferim. El este un bun servitor cand stapanul e triunghiul cu varful in sus si un prost comandant cand ia carma si conduce nava vietii noastre pe ape pline de frustrari-atasamente-iluzii.

Cand apare intrarea in pace( impacarea Triunghiurilor)?

Ce inseamna casatoria in Sine?

Cum putem face valsul sferelor?

Predarea noastra sau faca-se Voia Ta reprezinta saltul care creeaza aceasta imbratisare a Triunghiurilor cel cu varful in jos devenind insasi peretii Graalului in care Ambrozia Divina coboara. Sigur nu este usor sa predai cheile controlului, sa nu te mai atasezi de anumite rezultate, de sotia tacuta pe care ti-o doresti sau de angajatii care vrei sa te aplaude la orice colt insa merita sa practicam renuntarea ( in timpul posturilor dar si in dialogurile in care personalitatea tipa)-smerenia- acceptarea a aceea ce este asa cum este… lasand Inteleptii sa cuvante prin noi.

Daca ar fi sa asezam cuplul pe aceasta harta am observa ca desi contractele lor de suflet ii cheama, jocul adeseori se face in triunghiul cu varful in jos, in tarana dorintelor, in tipetele asteptarilor. Si oare de ce…..pornim cu reamintire, dezvelire, sincronizare, vals al sferelor si sfarsim in desertul nemultumirii, supararii, neacceptarii?

Dragostea plamadeala triunghiului cu varful in jos este cea care ne inlantuie, ne joace feste, ne chinuie, ne stinge lumina.  Si deodata Soarele a disparut mancat de un ocean de neliniste-gelozie-posesie. Cumva aici se pierd cele mai multe cupluri. Nu au realizat in ei impacarea Triunghiurilor si fara ea iubirea christica nu apare. Adica e de dorit….din vremea indragostelii sa invatam sa mai lasam capatul relatiei noastre jos, sa nu mai vrem sa avem dreptate, sa nu mai cautam sa controlam, sa nu mai pretindem, sa nu mai tragem firele ci doar sa ne unim cu varful Triunghiului. De acolo valsul nostru capata radianta, frumusete, bucuria dezvelirii.

Si ar fi minunat sa intram intr-o poveste cu toate becurile interioare aprinse, luminand fiecare pas, constientizand talcuirea fiecarei provocari.

Cui pe cui nu se scoate. Degeaba incercati indragosteli dupa indragosteli cautand in adevar senzatii fizice. Ridicati lumina interioara si farul dumnezeiesc va aduce langa voi, Omul potrivit.

Atunci cand cultivati, idei-sentimente-fapte inaltatoare va luminati, va christicizati pasirea si fara sa va dati seama, cheile controlului va scapa. Muntele se activeaza si el cheama in vals, insasi prapastia( triunghiul cu varful in jos) fara de care, puterea care sunteti nu se poate dezveli. Impacarea aceasta presupune ca dorurile sa ia locul anumitor dorinte, chemarile sa fie urmate, darurile sa graiasca, iubirea sa straluceasca, totul sa capete o frumoasa talcuire. In valsul acesta celest apare casatoria in Sine, adica a Sinelui Superior cu Sinele inferior, impacare si iubire prin care Triunghiul cu varful in Sus coboara in Graal dezvelind Patria Celesta, Calea, Adevarul, Viata.