Am ajuns la Alunis sambata dimineata, 20 iunie 2015 alaturi de oameni frumosi, calzi, cu sufletul larg atingand Cerurile. Stiam ca ziua in trena ei pregatea multe surprize insa imi era atat de drag locul incat abia asteptam sa curg serpuind ….imbratisand Copacii, Povestea, Totul.

Un soare-copil suav si dragalas jucandu-se de dimineata in spatele nostru ne-a dezvelit Alunisul apoi in obrajii pesterilor si schiturilor de la Bozioru(Nucu) a desenat povesti, zambete, bucurii fiind alaturi de noi pana aproape de ora 15 00, simpatic si glasuitor, sprijinind decriptarea in rochia Trecerii.

Deodata nastrusnicul s-a ascuns si o ploaie a coborat peste noi la inceput dragalas, suav ca o melodie placuta, cunoscuta, draga apoi ca un tavalug, o simfonie puternica, ascutita si tropotitoare o reala invitatie spre a-ti explora limitele si a te lega de Ceruri, innoind versul cu frumoase intelesuri. Ne-am intors din drum lasand Agatoanele pentru un alt timp si am pornit spre pensiune, asezand cele trei dezveliri, Bisericuta lui Iosif, Schitul lui Dionisie Torcatorul si Alunisul in corola cu bucurii, minuni si intregiri, acolo unde te poti intoarce oricand, in meditatie descoperind noi unitati de Sens in Cupa care Esti.

A doua zi fara de veste poarta de la Ulmet s-a deschis si cu mult fosnet am pornit sa simtim Trovantii, povestea lor, Talcul.

In dragul regasirii in prima meditatie Arhivarii locului ne-au imbratisat apoi Trovantii, sustinatori ai Trecerii iar la final insasi Coloana Cereasca ne-a chemat atingand Unimea in vers divin.

Calatoria a inceput pe 19 cand ne-am conectat la curentul divin de la Alunis-Nucu-Ruginoasa apoi a venit ziua dezvelirii si a testelor urmand ca triunghiul sa se incheie cu lucrari intregitoare pe 21 iunie la Ulmet mosind la centru Vesnicizari, pentru cei ce sunt copiii cu adevarat ( nu au ramas micuti) si Impreuna-Una.

In tandra regasire, contractele spirituale s-au rescris rotunjind viata cu noi talcuri, boltind clipa cu mari intelesuri.