Adevarata imaginatie cea folosita de Initiati poate fi definita ca un fel de ecran situat la limita lumilor vizibila si invizibila pe care se proiecteaza niste imagini de catre niste entitati care nu sunt percepute in mod obisnuit de catre constiinta noastra. La anumite fiinte foarte evoluate care stiu sa foloseasca aceasta insusire…. imaginatia primeste si inregistreaza multe lucruri pe care ele incearca sa le exprime, sa le descrie sau sa le realizeze; pentru moment nu intelegem la ce corespund acestea insa mai tarziu vedem ca au captat niste realitati nemanifestate inca in planul fizic. Daca omul stie cum sa lucreze asupra gandurilor si sentimentelor sale, el isi poate purifica intr-atat psihicul incat imaginatia sa devina limpede, o transparenta pura…el incepe astfel sa vada in lumile subtile. La acest nivel imaginatia si viziunea sunt un Tot.

Asemenea femeii, imaginatia modealeaza si dezvolta elementele ce i se dau. Ea nu este o putere creatoare ci formatoare. Gandul creeaza si imaginatia formeaza.

 Gandul reprezinta Soarele iar imaginatia este Luna. Daca o lasam sa vagabondeze  imaginitia va semana cu o prostituata.

Sunteti locuiti uneori de niste prezente benefice si simtiti cum imaginatia formeaza niste imagini splendide. In alte momente daca nu va supravegheati daca nu sunteti constienti niste entitati intunecate pot sa introduca germeni daunatori iar imaginatia poate naste niste copiii anormali, bolnavi.

Puterea imaginatiei este imensa insa daca obtineti rar rezultate este pentru ca nu sunteti credinciosi lucrarii bune ce ati efectuat-o, o distrugeti printr-o lucrare complet opusa. Sa presupunem ca lucrati sa va formati un chip armonios: daca nu invatati mai intai sa va stapaniti dorintele haotice care se agata de imaginatia voastra acestea va vor deforma trasaturile.

Pentru a va indeplini dorurile, chemarile divine trebuie sa lucrati intr-o maniera constienta, inteligenta, organizata. Iar daca rezultatele nu apar in aceasta incarnare nu va descurajati, vor aparea in urmatoarea.

Imaginatia lucreaza dupa marile legi ale creatiei. Daca lucrati ani in sir imaginandu-va ceva pozitiv acesta se va realiza; iar daca mai multe fiinte lucreaza in aceeasi directie  realizarea se va face si mai repede.

Indreptati-va imaginatia spre regiunile ceresti si lasati-o sa contemple acele lumi ale frumusetii. Imaginatia este un mesager ce poate ajunge foarte sus….lasati-o sa inregistreze splendorile cerurilor si apoi sa vina apoi sa vi le aduca.

Sursa: Omraam Aivanhov