Tatal ceresc  a creeat numai cu puterea gandului tot ce vedeti si ce nu vedeti. La inceput a fost cuvantul sau ideea si Dumnezeu era cuvant si cuvantul sau gandirea era la Dumnezeu. La inceputul creeatilor nu a fost decat Dumnezeu o sfera ganditoare. Prin gandirea sa a facut treptat lumile, sferele ceresti cu toate podoabele lor.

Ideile noastre nu trebuie sa cada pe orice teren ci numai in oamenii cu sufletul ridicat din punct de vedere intelectual dar mai ales moral. Ideea este o fiinta vie pentru ca se manifesta si produce efecte.

Fiecare ideea este o unitate hieroglifica un simbol care cere mult timp sa fie descifrat pentru a i se intelege esenta. Ideile sunt sonore, colorate, au forma si se propaga in spatiu sub forma de unde.

In jurul oricarei planete circula ideile omenirii si ale cetelor ingeresti de pe acea planeta precum si ideile ordin venite de la centrul sistemului respectiv ori de la Centrul Divin. Fiecare planeta isi are paienjenisul sau de idei in conformitate cu evolutia sa.

Fiecare soare are o alta gama de idei in raport cu gradul sau evolutiv.

Ideile care umplu spatiile interplanetare, interstelare si interuniversuri au o singura origine sunt emanatii ale Tatalui Ceresc.

Ideea divina are o existenta infinita si dupa ce circula ani si mii de ani prin toate sferele se intoarce la divinul ei Emitator ca atrasa de un magnet.

Prin ideile trimise Tatal ne spune: Eu Creatorul nu stau niciodata si voi trebuie sa lucrati ca mine necontenit. Daca v-as fi dat facultatea inactivitatii nu ati fi desfasurat niciodata progresul evolutiv.

Sursa: Scarlat Demetrescu, Din tainele vietii si ale Universului