Spiritualitatea nu este un domeniu facultativ ce il putem alege asa cum procedam cu alte discipline: limbile straine, arta, sportul. Ea este o necesitate vitala si atata timp cat nu constientizam aceasta chemare, acest dor, aceasta conexiune cu divinul din noi, ne putem avanta in niste activitati absurde si periculoase si pentru noi si pentru ceilalti.

Fiinta umana este ca un put fara fund: nici o achizitie materiala, nici o reusita sociala, nici o placere, nici o cunoastere intelectuala nu o poate satisface cu adevarat. Nu trebuie sa ne miram ca atatia oameni remarcabili prin inteligenta lor traiesc cele mai ingrozitoare rataciri.

Fiindca nu gasesc ceea ce cauta  si nici macar nu sunt constienti de ceea ce cauta sunt prinsi intr-un angrenaj fara sfarsit. Au nevoie mereu de mai multa notorietate, mereu de mai multa putere, mereu de mai multi bani, mereu de mai multe placeri.

Chiar si atunci cand reusesc sa puna mana pe tot ceea ce isi doresc ei nu sunt satisfacuti deoarece nu au reusit sa umple un anumit vid pe care il simt ca pe o prapastie larg deschisa.

 

Singura modalitate de a lupta impotriva acestei abis, neimpliniri, nelargiri este sa aveti un ideal spiritual, care va poate lega de o lume superioara de unde primim adevarata hrana. Iar cel ce gusta chiar si o clipa din acest elixir al vietii divine primeste mai mult decat ii pot aduce ani intregi de studii, de succese, de putere si de placeri. Sunteti uimiti?

Inseamna ca nu cunoasteti natura lumii spirituale. Lumea spirituala este situata sub semnul calitatii spre deosebire de lumea materiala situata sub semnul cantitatii. Calitatea celor traite in sufletul si spiritul vostru va poate da o implinire pe care nici o acumulare de bunuri materiale nu va poate face sa o traiti.

Trebuie sa intelegeti ca fiecare este o entitate spirituala care traieste in legatura cu universul si care poate obtine totul in lumile infinite ale sufletului si spiritului iata ce va da adevarata certitudine si de aici nu veti mai simti nevoia sa alergati dupa niste achizitii trecatoare.

Din moment ce cautati in exteriorul vostru ceea ce aveti nevoie inseamna ca nu credeti in puterea vietii divine care curge in voi. In profunzimea voastra nu aveti credinta, domneste incertitudinea. Iata de ce ramaneti, insetati, neimpliniti. Credinta trebuie sa coboare pana la radacinile vietii. Adevarata libertare  a omului se afla in aceasta putere data de Domnul de a gasi totul in sinea sa.

Omraam Aivanhov, Iubirea mai mare decat credinta