Am pasit alaturi de Bucurania intr-un vals minunat animat de multi clopotei insailand Pietrele Doamnei, Ceahlaul, Bucegii( cu Sfinxul) si manastirile din Bucovina cu mult drag in suflet, impletind verdele calduros, viu, fosnitor cu rugaciunea, triunghiurile divine si zambetele luminoase ale copiiilor.

Eram 18 adulti si 17 copiii si toate drumurile pe verticala erau deschise de micutii maestrii care parca isi activasera aripile pentru a revela portile cuvantatoare ale calatoriei.

Ii priveam din Centru cum zamolxieni isi pregateau arcurile sau arbaletele pentru a limpezi, curata drumul, graalienii se avantau spre nord, sud, est si vest aducand frumoase ambrozii divine traduse in intelegeri iar ramanezii isi deschideau radiantele pentru a le aseza asemeni unor cununi pe varful muntilor.

Multe treceri s-au tesut in versul acestei calatorii de la etapa la alta, limpezind credintele, triunghiurile limitative, valorile, filosofia de viata, versul emotiei, pasirea noastra ca Oameni.

In viul regasirii alaturi de toti acesti frati minunati si surori, am simtit ca fiecare sfera din roata cresterii in unime are un un grai mai puternic….in sfera reamintirii glasul lui Stefan se facea auzit de peste timp( imi pregatesc arcasii…) in sfera dezvelirii fiecare familie de copiii( graalienii, zamolxienii, ramanezii, copiii unimii) scoatea la suprafata triunghiuri de lumina pe care le activa pe bolta cerurilor parintilor lor dar si a tarii, planetei noastre, in sfera constructiei toate caramizile veneau mai lesne cu ajutorul micilor frematatori, in sfera sincronizarii tesaturile erau stralucitoare dand glas la multe unitati de Sens, in sfera reconectarii, muntii si copiii ne sustineau sa fim in Centru, in sfera limpezirii/ purificarii, verdele ierbii dar si mancarea sanatoasa, aerul, apa curgand, sportul ne ajutau sa simtim puterea Cerurilor in noi iar in sfera intelepciunii, triunghiurile unimii se asezau lesne, desenand un covor cu miresme, adanciri, rotunjiri.

As vrea sa le multumesc micutilor indrumatori dar si parintilor pentru puntea de lumina care s-a creat in valsul acesta, rafturi vechi dar mari din istoria sacra cu versul Unimii.

Prin caldurosii pasi facuti, daruri noi s-au activat la nivel de tara, planeta in triunghiul descris de parinti-copiii-educatori, glasuri divine ce ne vor ajuta pe toti sa atingem mai lesne Muntele Interior.