Adeseori în jocul dualitatii ne întâlnim cu victima și călăul sau cu musca și paianjenul sau cu gresitul și luminatorul. Și poate fără sa ne dam seama aruncam cu toate etichetele negative în cel care a călcat altfel căzând în lumesc considerând ca toată vinile și reșelile din cuplu….. lui i se datorează. 

În triunghiul descris de el-ea-Conștiința Triunica  ca metaconsilier sau conector sau limpezitor e important sa intram în centru la o distanta egala și de greșit și de așa-zisul luminator pentru a identifica bolovanii spusi sau nespusi dand voi unei noi etape bazate pe încredere sa se activeze. Și fără a avea ferestrele murdărite  de presupusule gafe, cu iubire, pace, înțelepciune e de dorit sa gasim cauzele subtile pentru care cel care a greșit a deschis poarta unui amantlâc sau al unei trădări. Desi de obicei călăul ajunge primul la cabinet și el vrea sa fie luminatorul de pe strada sa, un buchet de aspecte cum ar fi răceală, impietrirea, distanțarea, minciuna, neglijența, lipsa de comunicare, critismul, nemultumirea pot deschide în celălat poarta către amantalc, responsabilii pentru trădare fiind amândoi nu doar unul.

Atunci când nu vrem sa cunoaștem limbajul de iubire al celuilalt și el ne repeta în fel și chip….mi-ar plăcea sa gătești mai des, sa mă strângi în brațe și sa mă apreciezi pentru ceea ce fac…însă noi neglijăm aceste mesaje considerând ca știm mai bine și ii dam partenerului, critici, nu îl răsfățam cu strofe-uri gustative și suntem reci …e posibil ca după un timp niște brațe mai calde sa ii aducă fericirea. 

Și chiar dacă nu am întrupat fapta și nu am plecat de acasă dar am atacat constant, am criticat constant, am fost neglijenți…suntem participanți și cocreatori ai amantlacului pentru ca prin gânduri și emoții i-am dat chip. 

Când ridicați piatra întrebați-vă mai întâi dacă nu ati comis chiar și în gând …..adulterul ?!! si dacă ati înșelat cu ochii și cu gândul e suficient ca sa nu-l mai judecați pe celălalt pentru ce a făcut. În cuplu amândoi deschidem poarta fie către Cer fie către Prăpastie, depinde în ce direcție ne uitam. Însă chiar dacă unul dintre voi a fugit de frigul din relație….la vecina….. oricând va puteți întoarce la Drum insenind cu florile iubirii,  înțelepciunii, blândeții…….o noua etapa. 

Cand facem greșeli nimeni nu este Greșit după cum chiar dacă celălalt a luminat Cerul relației nimeni nu poate fi doar Luminator. 

Atunci când ne întoarcem la centru, în miez și ne punem întrebarea Cine sunt? Și cine suntem? vom observa ca multe petale interioare așteapta buretele Conștientizării, Primirii, Acceptării pentru a elibera Frumusețea, Bucuria, Armonia. Și activând propria grădina interioară vom hrăni și Cerul Relației și Pământul din Pașii Noștri. 

Îndrăzniți sa parasiti baza triunghiului, greu-usor, păcătos-salvator, greșit-luminator uitandu-va la vârful lui, la măreția care se dezvăluie în Necuvinte.