De cele mai multe ori dragostea-bucuria-caldura ne iau pe sus si duc in Templul Cuplului acolo unde spunem Da pentru a parcurge Impreuna de la A la C in alfabetul spiritual anumite teme de viata sau de la A la Z. Pot fi si alte triunghiuri care dau grai cuplului: bani-frica de a nu fi singura-nevoia de a avea un copil sau calau-victima-distant sau nelinistea-neicrederea-depresia sau neiubirea-revolta-orgoliul sau libertinaj-nevoia de apreciere-atasament. Sunt parteneri care pornesc la drum cu aceste chipuri cazute si unii limpezesc acest chip cu iubire-intelepciune-clar altii se adancesc si mai tare activand triunghiuri cu varfuri in jos pline de greseli, pacate, patimi.

Din ce triunghi a tasnit iubirea voastra?Ce alte triunghiuri de lumina ati vrea sa asezati constient in pomul chiristic al cuplului?Cum onorati in aceasta etapa, cuplul?

Discutand cu multe cupluri am observat ca anumite relatii chiar daca au tasnit din triunghiuri de lumina, baltesc sau genereaza bucle descendente pentru ca partenerii nu-si limpezesc corpul umbra. Si asa sunt capturati o etapa sau mai multe de triunghiul orgoliullui-impietririi-revoltei sau al supararii-nemultumirii-certei sau al neacceptarii-neincrederii-furiei sau al libertinajului-minciunii-tradarii. Cand aceste triunghiuri nu sunt limpezite la timp, pomul christic nu mai graieste, apare raceala, uscaciunea, refuzul, sentimentul este de desert in cuplu, partnerii nu se simt impliniti, fiecare inseala cautand ceva  si ceea ce simti ascultand graimea cuplului este ca doua suflete nu mai fac valsul ……sunt strivite de un triunghi limitativ sau mai multe care s-au strecurat insidios insa puternic subtiind sau rupand puntile de comunicare in Cuplu.

Ce triunghi limitativ atrage criza in cuplu? Ce va invata el? Ce triunghi de virtuti va poate ajuta sa iesiti dintr-o anumita bucla emotionala?

Practicati impreuna sa spunem blandetea-iertarea-recunostiinta. Ce roade apar la nivelul cuplului?

In primii 3 ani cand indragosteala e puternica, triunghiurile limitative ale cuplului dar si ale fiecaruia raman in spatele valului ascunse privirii pasionale, agitate, in freamat. Abia atunci cand facem trecerea spre iubirea christica, cortina se da la o parte si aceste tipete apar nu pentru a fugi unul de celalalt sau pentru a ura cuplul ci pentru limpezire, reasezare, inaltare in Impreuna-Una.

Si da cu fiecare triunghi de lumina pe care il imbracam de la baza pomului Christic pana in varf la steluta care suntem ne vom intalni si cu triunghiuri intunecate de limitele, pacatele, patimile noastre de Acum si de Altadata …..dezvelite de inaintarea, avantul, elanul nostru ….venite pentru a le constientiza, limpezi, elibera in opera de christicizare.

Daca nu reusiti sa va reconectati pentru ca ati facut alegeri bazate pe triunghiuri diferite, cautati o forta trinitara formata din 3 calitati sufletesti. Imbracati acel triunghi de lumina. Ce intelegeri noi apar?Cum este aceasta etapa?Ce va spune Triunghiul?

Ca si omul, cuplul se christicizeaza prin post-spovedanie-impartasanie sau contemplatie-fapte inaltatoare-bucurie sau recunostiinta-blandete-iubire sau smerenie-predare-acceptare sau intelepciune-clar-discernamant.

Cand nu gasiti forta trinitara, caluza pentru noua bucata de drum jucati-va cu carticelele care insotesc cartea Triunghiurile Schimbarii. Extrageti una sau trei. Ce va spun ele?