Mergeam spre bisericuta mica, frumos desenata de vremuri cu viul cerului aproape, tandru desfacut in poala ei larga.
Parti din mine erau avantate, parti din mine cautau o semnificatie mai inalta a impartasaniei, o deschidere mai mare catre Unime, o bucurie care sa fie pentru noi-toti. Apoi deodata Cerurile au rastogolit in cupa interioara, o largire de Sens….sa fiu canal, Graal si deschidere pentru o minunata impartasanie colectiva la care participa cu Totii, suflete rotunjite dar si suflete strivite in unic grai, Aproape.

Si asa am lasat Cerurile sa ma atinga si Graalul colectiv sa radieze in patria pacii, pamant frumos, dezvelit ochiului curat, trezit si racorit de viul christic.

Stiu ca poate unii ortodoxi nu ar intelege ca darul acesta e pentru noi toti insa a venit un timp al pasirii comune, al versului in Impreuna-Una, al Graalului Unimii, al Ierusalimului viu, aici si pretutindeni, cladit de toate sufletele noastre, frumoase, radiante, viind catre Tot si Toate.

Si da e nevoie doar sa ne deschidem ca sa acceptam ca prin noi, fiecare, umanitatea se impartaseste, radiaza, Omul cu O mare se dezveleste, paseste in nelimitare, se indumnezeieste.

Stim cu totii, capacele religiilor ne-au tinut mult timp sub frica de Dumnezeu, sub plapuma pacatelor, sub neiubire-neacceptare-neprimire. Ridicati acest val, revelati chipul treimic pe care il stiti, il aveti, e acolo.

Intoarcerea Acasa este atat de simplu de facut…..cu triunghiul iertarii, spaland toate urmele noastre vlaguite, triste, inchise la culoare de ceea ce reprezinta in Unime nu pacat sau greseala ci incalcare de lege divina, iesire din Centru, neinvatare.

Ma iert si ma dezleg de tot ce am creat Acum si Altadtata fata de Tot si Toate-Rog Sfanta Trinitate sa ma ierte si sa ma dezlege-Sunt Una cu Iertarea

Si pasind in Iertare veti simti cupa sufletului inundata de ambrozie divina, de bucurie, unime si frumusete. Acesta este Graalul.

Cu el puteti da glas unei curgeri frumoase…unui vals al sferelor:
Suntem Una cu Iubirea, Bucuria, Pacea
Patrie Divina
Impreuna-Una
Acasa

si

Sunt Una cu Intelepciunea, Discernamantul, Bucuria
Sunt Tot ceea ce Sunt
Eu Sunt

Triunghiurile de virtuti descrise mai devreme pot fi schimbate in functie de etapa de crestere in care ne aflam. Puteti aduce in hora unimii unul sau mai multe triunghiuri dupa cum simtiti: Recunosc Unimea care Sunt, Iubirea Care Sunt, Blandetea care Sunt( un triunghi) Frumusetea care Sunt, Bucuria care sunt, Pacea care Sunt( al doilea triunghi) Rabdarea care sunt, Compasiunea care sunt, Intelepciunea care sunt( al treilea triunghi) Si Tot Ceea ce Sunt,
In Sfant Numele Tau.

Pasind in vers divin cu Graalul alaturi radiind din Triunghiul iertarii si din Treimile graitoare ale Unimii veti percepe viul recunostiintei atingand Totul. Ierusalim divin. Om Indumnezeit. Acasa.