Privind Omul in limpezire vezi Bruta, Omul Obisnuit, Omul Frumos, Omul de talent, Liderul, Omul de Geniu, Sfantul, Maestrul-Initiatul-Deschizatorul de Porti.

Incepand cu Omul frumos, Graalul cuvanta aducand la Masa Regasirii, Maretia, Bucuria, Stralucirea.

Nu este greu de trecut de la o mic la O mare activand Nelimitarea.

Omul Frumos traitor de Sens stie de aceasta Rodire, cunoaste Drumul, merge spre varful Muntelui.

Ca sa deveniti  Cruce, unind Cercul si Pamantul in Sfant Numele Tau  ascultati Viata asezand Talcurile ei in Pasii vostri.

Uneori petala inferioara a infinitului care sunteti tipa aducand multi nori pe cerul interior. In asfel de situatii omul obisnuit se vaita, tipa, universul este pentru el nedrept, ameninta, isi ridica pumnul.

Ramaneti la centru intreband petala superioara care este rostul, talcul, intelepciunea acestei experiente.

Nu disperati, nu va atasati de un presupus raspuns, nu va aruncati de pe Coloana Nelimitarii.

Atunci cand sunteti pregatiti de zbor, Drumul se va dezvalui simplu, firesc fara complicatii.

Incercati sa urcati in voi in toate situatiile-provocare. Contemplati experienta fara judecata accesand Maestrul interior.

In somn, meditatie, trialog varful coloanei, acolo unde se configureaza Aripile, Zborul, in adevar Stralucirea va vor vorbi.

Cautand rezolvarea in ceata inimii sau in colbul mintii …….ducand experienta intr-o alta gradina, omul obisnuit va creste oprind Coloana Recunoasterii de Sine.

Trecerea de un nivel la altul de fiintare o puteti realiza doar la Centru in Valsul Sferelor daltuind in Cupa Timpului, elementele de vesnicizare pe care vi le aduce fiecare experienta.