Cand avea doi ani si jumatate, Stefan se lupta adeseori cu o sabie imaginara si ii spunea Sarrei sa ramana acasa pentru ca el o va apara.

De multe ori facea anumite miscari care tineai de artele martiale desi in viata aceasta nu le vazuse nici la noi nici la tvr.

Imi amintesc amuzata de un moment in care niste prieteni draguti ii prezentau verbal o fetita calda, simpatica, frumoasa spunandu-i ca-i va fi cu siguranta o buna prietena. Fara sa clipeasca Stefan a raspuns: Unde e ca sa-i tai capul?

Retezatul de capete era la el ceva natural.

Rasfoindu-i trecutul l-am descoperit pe razboinicul din el care in viata aceasta venise sa-si transforme sabiile in sfere pline cu iubire.

Ceea ce vroiam sa va spun mamici este sa nu va ingrijorati. E firesc sa tasneasca din copiii vostri trecutul pe care il au si nu trebuie sa ii duceti la psihiatri sau sa ii etichetati cu: agresivule, raule, istericule.

Priviti-l cu blandete, iubire, bucurie si explicati-i consecintele. Apoi lasa-ti-l sa decida.

Imi amintesc cum de ziua mea mi-am luat familia si fara sa citesc prezentarea unui desen animat, am intrat in poveste.

Filmul era despre Barbari si intr-un anumit moment personajele principale se luptau.

Stefan s-a intors catre mine si intelept mi-a spus: In viata aceasta mi-ai zis ca voi lupta doar cu sferele iubirii. De ce m-ai adus la acest film ?

I-am explicat ca barbarii astfel luptau insa acum intr-adevar nu mai trebuie sa luptam ci doar sa daruim.

A fost un raspuns pentru mine ca dezactivasem sabiile lui interioare dar si o lectie …sa fiu mai atenta la filmele pe care le aleg.

Trebuie sa va spun ca micul meu indrumator Stefan de cand l-am luat in brate prima data,  am simtit ca imi largeste sufletul. Instant radiam numai iubire. Parca intram amandoi intr-o sfera uriasa roz emitenta din care doar iubire curgea catre toti si toate.

Stefan mi-a revelat aceste triunghi: iubire-bucurie-recunostiinta. De aici au radiat mii de sensuri.

Tot el este cel care mi-a aratat in mijlocul sufrageriei o sferala adica o spirala intr-o sfera pe locul unde obisnuiesc sa dau initieri.

Crescand intr-un mediu uns cu caldura, initieri, povesti, iubire, bucurie, liniste fostele colturi incep sa devina rotunjimi astfel ca raspunsurile lui se  schimba.

Ieri eram la piata tot isi tocmai ne pierdusem de tati. Eu ramasesem cu Uriasii-Micuti iar tati era cu plasutele. I-am anuntat pe copiii ca tocmai ne-am pierdut si nici eu nici Valentin nu avem mobilul cu noi iar Stefan mi-a raspuns:

Fii linistita tocmai i-am trimis o sferala. Sigur ne va gasi.

Si ne-a descoperit……