Atunci cand ne limpezim pasii in apele postului simtim ca mintea e mai sprintara si ca avem clar, asezare, focus ca inima se scutura de vanzoleli, agitatii, rautati ca nu mai sunt dureri in corpul fizic si ca intreaga zi e plina de BineCuvantari. Si scuturand triunghiul cu varful in jos (minte-inima-corp) de framantari descoperim ca vrem sa luam liftul si sa urcam pe muntii interiori atingand primul varf …..corpul cauzal( unindu-ne cu intelepciunea sfintilor si medicilor ceresti) al doilea varf ….corpul budhic( plantand sentimente inaltatoare in relatiile cu vrajmasii nostri) al treilea varf …..corpul atmic( activand maestrul interior). Un post autentic functioneaza pe 7 corpuri( fizic, mental, emotional, cauzal, budhic, atmic) dand glas omului intregit, omului radiant, puternic, luminos.

Si renuntand la lumisme si excese, ne deschidem catre copilul interior lasand razele puritatii, iubirii, bucuriei sa ne ghideze. Si pasim astfel in casa de pe stanca (cea pe care nu o mananca moliile), triunghiul celest in care locuieste, Omul Divin, descoperind in noi …..darul blandetii sau darul recunostiintei sau darul intelepciunii. Si ele ne asteapta in spatele valurilor, cautand prin trecerea norilor mentali si emotionali….sa ne vorbeasca.

Postul nu este o corvoada, o apasare, o conditie pentru a activa in tine izvoarele ceresti ci este biruinta vie, victoria interioara in fata subpersonalitatilor, a emotiilor disonante, a patimilor, bucurie dar si renuntare pentru a develi in tine, Soarele interior. Si doar asa cu aceasta tripla abordare post, spovedanie, rugaciune poti imblanzi scorpiile interioare….fie ca le numim Fifi Nemultumita sau Regina Neincoronata fie ca le spunem Dna cu Gura de Foc sau Vrajitoarea.

Postul ne curata si ne activeaza campul inimii dezvelindu-ne iubirea fara conditii, daruirea, frumusetea fara granite. Cu ajutorul lui, chipul nostru de lumina se dezvaluie.

Atinsi de graba zilei, de sarcini, ingrijorari si rafuieli uitam adeseori sa ne oprim in noi si sa ne centram.Treime in Unime, coboara in mine, Graieste prin mine, Faptuieste prin mine, Sunt Una cu Tine!!!!

Insa postind, rugandu-ne si spovedindu-ne vom descoperi dincolo de norii unei zile, in centrul acestei forte triunice, glasul Iubirii Divine. 

Semnul ca inima noastra este trezita si echilibrata consta in capacitatea  de a darui si de a primi fara restrictii, analize, judecati. Descoperim adeseori prin autoobservatie ca nu stim sa primim sau primim dar nu stim sa daruim. De multe ori prin iubire intelegem dorinta trupeasca, atasamente, aplauze. Daca cele trei chakre inferioare nu sunt echilibrate, iubirea pe care o vom simti in inimile noastre va fi conditionata si legata de securitate, sex, putere iar relatiile noastre vor fi deficitare si codependendente mai degraba decat pline de putere, radiante, vii.

O relatie de iubire interdependenta o putem asemana cu doua flori conectate la acelasi soare, care nu se sufoca una pe cealalta, isi traiesc frumusetea, unicitatea, radianta. Pentru a trai in inima, priviti cu ochi christici iubirea, intelegandu-l si primindu-i pe celalalti pentru ceea ce Ei Sunt nu pentru ce ne-ar placea noua. Astfel le dam voie sa aleaga ceea ce simt, sa fie pe calea lor, sa-si exprime talantii, fara a-i conditiona, incatusa, controla.

O intrebare care cu siguranta a aparut in viata voastra ar putea fi aceasta: atunci cand iubim necondionat trebuie sa acceptam comportamentul disfunctional al celeilalte persoane? Mai intai e de dorit sa ne inaltam pana la planul cauzal pentru a vedea de ce am atras un comportament disfunctional. Ce oglindeste celalalt din noi?  Apoi vom aduce sentimente si fapte inaltatoare in relatia noastra de cuplu intr-un anumit ragaz de timp. Daca acele comportamente disfunctionale se repeta bazandu-se pe violenta-droguri-ura sau pe competitie acerba-punitivitate-suparare, puteti alege inaltator sa inchideti o astfel de relatie cu iubire, recunostiinta, iertare. Insa nu uitati ca tot ceea ce atrageti contine talcuri, rosturi, intelepciuni care va pot inalta pana la corpul budhic, pe muntele Iubirii, sfintind cu jertfa, post, rugaciune….. relatia de cuplu.

Cheia alinierii la iubirea divina se afla in chakra 4 de aici porneste spirala iubirii necondionate catre Cerurile Unimii. 

O inima impietrita boscorodeste, se supara, nu simte, e rece, o inima sfasiata sangereaza la orice mesaj, plangandu-si durerea. 

Taina iubirii se tine de mana cu taina unimii si taina casatoriei dar si cu toate virtutile pe care le putem aduce in cuplu. In sine calitatile divine au corp triunic adica sunt formate din idei ceresti-sentimente inaltatoare-fapte radiante. 

Spirala iubirii desi tasneste din chakra 4 urmeaza 8 trepte ca niste radiante care saluta Soarele Christic. Acestea sunt: primirea a ceea ce este asa cum este, acceptarea, bucuria, frumusetea, caldura, compasiunea, bunatatea, iubirea unionala. 

Cand am ajuns la ultima treapta Iubirea este contopire cu Cerurile, Fuziune, Inaltare. 

Putem trai in aceasta viata cu trup, iubirea neconditionata?! Cum? Unind Cerul ( corp cauzal-corp budhic-corp atmic) cu pamantul ( minte-inima-corp) prin alegeri triunice( blandetea mamei, fermitatea tatalui, creativitatea copilului) cu post- spovedanie- impartasanie, impletind ideile inaltatoare cu sentimentele radiante si faptele pline de talc. 

Usile deschideti usile!!!! reprezinta o invitatie spre a vedea altfel iubirea …de la dragostea lumeasca sa simtim iubirea christica sau de la atasamente sa urcam catre toate radiantele ei in necondionare. 

Pentru ca am intrat in postul Sfintilor Petru si Pavel activati triunghiul format din spovedanie-rugaciune-fapte bune sau din iubire-blandete-generozitate sau din fapte frumoase-ganduri de lumina-bucuriiceresti si veti vedea Muntele Interior imbracat in Soarele Divin stralucind dincolo de toti Norii. 

Treime in Unime coboara in inima mea, Deschide petalele sufletului, Graieste prin mine, Faptuieste prin mine, Sunt Una cu Tine!

….

Va invit pe 21 iunie la ora 18 30 la un atelier dedicat  fortelor Triunice, iubirii, drepturilor Divine, cheilor sufletului, triunghiurilor care ne sustin in treceri, puterilor zilei de 21 iunie, coacerii de daruri

 Unde? Vasile Stroescu nr 14 langa Foisor

Cat? 50 ron

Fie ca Iubirea, Armonia, Pacea sa ne sustina in Tot si Toate!!!!