Nu poti raspunde raului cu rau, minciunilor cu minciuni, supararilor cu suparari, furiilor cu furii, razbunarilor cu razbunari, generand lanturi de emotii negative care pot afecta 3 generatii inaintea ta, fiind in acelasi timp la fel ca si cel care te ataca si totusi sperand ca vei gasi solutia inaltatoare. Ea nu poate aparea de pe spirala descendenta, din distrugere, din mlastina. Doar ridicandu-te pe varful tau de munte cu rugaciunea, meditatia, contemplatia urcand vibratia interioara te vei simti protejat de calomnii, nedreptati, suparari. Acolo la varful triunghiului, cultivand Cerul vei simti ca bolovanii nu te ating pentru ca ai protectia scuturilor de lumina precum si a fortelor ceresti care apara culmile si tot de aici pot tasni solutii cu aripi, mari rezolvari, iluminari.

Cine reactioneaza din noi la rau cu rau? Subpersonalitatile sau altfel spus natura inferioara. Insa nu poti cladi muntele interior din razbunari, suparari, furii, atacuri.

Adeseori oamenii raspund unei guri de foc tot cu un blestem unei mani de foc tot cu violenta si ceea ce ramane in urma este doar parjolul.

Ce este meditatia? Este activitatea mintii divine, respectiv a lobului drept prin care ne scufundam in marile adevaruri spirituale.

Ce este contemplatia? Este valsul sufletului cu o calitate, o floare, o virtute in nonjudecata. Este contopirea cu un adevar avand ca rezultat imensitatea, extazul, intalnirea cu splendoarea divina

Ce este rugaciunea? Este rugul cel aprins din noi, cupa care se deschide si in care coboara ambrozia divina, comuniunea cu Cerul.

De la cerul 8 in sus cele trei devin una, treime in unime, aceeasi forta care ne protejeaza si ne sustine in Tot si Toate.

Cand eram mica fiind cu 3 ani si jumatate mai mare decat sora mea si crescand-o ( intr-un fel) cat tata era pe mare si mama la serviciu, adeseori ma intalneam cu situatia amuzanta in care minunea cea mica de trei ani si un pic dadea in sora mai mare de 7 ani. Si de fiecare data mama ma gasea fara nasturi, lovita si amuzata insa nu puteam sa o lovesc. Pur si simplu nu puteam. Stiam ca daca stau linistita……se va opri si ea. Si o priveam si o imbratiseam cu dragoste si ii treceau furiile. Si mai tarziu am simtit puterea tacerii, a postului si a rugaciunii sau a acceptarii, iubirii si iertarii, triadele in unime care ne sustin in orice forma de atac.

Din ele tasneste acea pace interioara care te ajuta sa scrii in mijlocul razboiului sau sa te rogi pana la capat in timpul unui atac, fiind una cu Dumnezeu si Impreuna-Una.