Fluviul este unul dintre cele mai profunde simboluri unind Sinele Superior cu Sinele Inferior, Individualitatea cu Personalitatea, Eu radiant de Eul terestru. El coboara pana la noi din varful muntelui strabatand toate ierarhiile ceresti( serafimii, heruvimii, tronurile, dominatiile, puterile, virtutiile, principatele, arhanghelii, ingerii) fiecare adaugand acestei ape curgatoare din calitatile, darurile, virtutile sale. Fluviul cosmic stabate in sfarsit regiunea sufletelor slavite, a profetilor, a maestrilor, a initiatilor a tuturor celor care au activat triunghiul puritatii, intelepciunii, iubirii. Dar atunci cand fluviul ajunge jos in regiunea oamenilor obisnuiti ca si in cazul raului care coboara din munte ….ne intalnim cu multe gunoaie adunate, reziduri, uratenii. Fluviul face legatura dintre Eul superior si Eul inferior dintre varful triunghiului sau culmea muntelui divin si vale…coborand pana jos, foarte jos la nivelul corpurilor dense, mental, astral, fizic. Prin ganduri si sentimente, oamenii arunca fara incetare murdarii in fluviul vietii, poluandu-l cu ura, rautatea, furia lor indepartandu-se fara sa-si dea seama de marile lor daruri.

Ca si apa, viata se coloreaza in functie de regiunile pe care le strabate in anumite zone sarutandu-se cu Soarele si devenind radianta, azurie, graitoare in altele imprumutand chipurile cazute ale oamenilor si devenind verde inchis, neagra, plina de mirosuri neplacute. Veti spune ….dar oamenii creeaza viata!!! nu oamenii transmit viata, daca am fi stiut sa o creeam cu siguranta nu am mai fi murit sau am fi creat in fiecare zi un fluture, o floare, o caprioara etc.

Fluviul vietii divine coboara pana in profunzimile pamantului limpezind, purificand, curatand. Sub razele soarelui apa se vaporizeaza, urca, se uneste cu inaltimile pentru ca apoi sa revina sub forma de roua, ploaie, zapada. Cand ne uitam la aceasta poveste ne este foarte simplu…sa acceptam revenirea, reincarnarea, reintoarcerea pentru ca apa se reintoarce fel ca frunzele si florile.

Natura este cartea in care Dumnezeu a inscris toate legile sale. Pana in secolul 4 toate religiile credeau in reincarnare insa prin Conciliiul de La Niceea au fost extrase fraze din marile carti care ne-au indepartat de trei mari intelesuri: natura, soarele, revenirea.

Contempland fluviul vietii, Soarele, verdele graitor vom reusi sa urcam pana la corpurile superioare( cauzal, budic, atmic) pentru a descoperi Adevarul. Aici pe varf de munte si darurile capata chip, forta, grai. Si doar unindu-ne cu varfurile, talantul este puternic, viu, radiant ca un strajer care atinge memoria spirituala a umanitatii.

Nu in mlastina senzatiilor cresc darurile ci atinse de izvorul curat, de Soare, de verde interior.

Atunci cand urcati muntii sau cand contemplati o apa sau cand imbratisati copacii, conectati-va cu locul in totalitate. Prin fuziunile cu verdele naturii sau cu Soarele adeseori se nasc daruri sau propriul vostru dar capata o radianta mai mare. La fel se intampla si cu calatoriile spirituale impletite cu natura. Atunci cand faceti drumul pe jos, urcand cativa km pana la Arnota, sfintii locului dar si padurea, soarele va ……zambesc in cupa sufletului, limpezindu-va corpul gandurilor si pe cel al emotiilor. Si asa pornind agitati…..la drum descoperiti ca dupa ce ati stat in campul a 2, 3, 5 manastiri……ochii vi s-au limpezit, la fel mintea si sufletul si darul vostru de a scrie sau de a grai este mult mai vioi, mai puternic, mai rauritor……

Probabil va amintiti versurile cu care Eminescu si-a tesut …….covorul initiatic:

Fiind băiet păduri cutreieram
Și mă culcam ades lângă izvor,
Iar brațul drept sub cap eu mi-l puneam.
S-aud cum apa sună-ncetișor:
Un freamăt lin trecea din ram în ram
Și un miros venea adormitor.
Astfel ades eu nopți întregi am mas,
Blând îngânat de-al valurilor glas.

….

Darul acesta de a scrie a capatat radianta, forta, stralucire…..in natura, printre copaci, vorbind cu Soarele, verdele divin si apele.

…..

Merg deseori in padurea care se afla exact langa casa si pasind pe covorul de flori, descoper o lume incredibila care iti mataseste sufletul, iti gradinareste mintea, iti limpezeste emotiile.

Priviti soarele cu blandete, iubire, caldura si veti descoperi ca fiecare raza va presara in suflete prin niste vagonete subtile….. unitati de bucurie, unitati de intelepciune, unitati de blandete. Si nu treceti pe langa verde…inconstient unindu-va cu asfaltul ci salutati maretia verde cu bucurie, elan si caldura. In triada aceasta descrisa de fluviu, Soare, Verde radiant, propriul dar capata stralucire, frumusete, forta.

Va astept pe 12 apr la ora 18 30…la un atelier dedicat darurilor.

Unde? Pe Vasile Stroescu nr 14 langa Foisor

Fie ca Soarele Interior sa va deschida portile Bucuriei, Intelepciunii, Iubirii!!!!