Cand privesti un cuplu cu ochi ceresti ceea ce vezi in fluidul-ou al fiecaruia sunt 7 palpairi defazate sau aliniate care pot deveni straluciri sau doar puncte, povestea lor deschizand centrii sau inchizandu-i, dand glas puntilor de comunicare sau rupandu-le, reveland sfere in vals ce ating Cerul sau dezvelind alunecarea, caderea.

Toate triunghiurile trezitoare formate din virtuti pot sparge coaja de ou luminand sferele si insasi bucuria de atinge Cerurile.

Puntile de comunicare pot creste in exercitiul reamintirii, dezvelirii, constructiei cu bucurie, reconectarii, inteleptirii sau se pot rupe in dezintegrari multinivelare( crize care dureaza mai mult timp).

Ce relatia aveti cu voi? Ce triunghiuri limitative va tin captivi? Unde se opreste zborul? Cum comunicati cu celalalt? Ce aduceti in triunghiul iubirii? Ce asezati pe altarul cuplului?Ce daruri de cuplu va descriu bolta?

Toate cuplurile trec prin desincronizari care subtiaza puntile de comunicare producand indepartare. Astfel de conflicte care au loc in patratul materiei isi pot gasi rapid raspunsul pe acoperis in triunghiul spiritului. Nu adulterul-impietrirea-reprosul rezolva problema ci poate tacerea-postul-rugaciunea sau iubirea-rabdarea-blandetea sau spovedania-impartasania-credinta.

Ce faceti cand celalalt nu raspunde asa cum v-ati dori? Fugiti, va indepartati, va razbunati, il criticati? Cine sunteti in astfel de momente? Ascultati de corpul-umbra? sau de stapanii casei, suflet-spirit?

Adeseori trecerea de la un anotimp la altul in acelasi cuplu este marcata de probe interioare si exterioare.Cum ar raspunde maestrul interior? Dar omul frumos?

Lasati tacerea, observatorul interior si postul sa va ghideze. Sunteti deja pe acoperis. Ce se aseaza in Graalul interior ascultand Cerurile?

Desi credem ca ne-am vindecat de multe ori ranile raspund, ranile dicteaza, ranile decid. Si da ele alcatuiesc corpul-umbra. Mergand pe acoperis in triunghiul spiritului, esenta noastra glasuieste. O face bland, cu rabdare, iubire impacand individualitatea cu personalitatea, transformand coaja de ou in sfera radianta avand un singur centru.

Inainte de a lua decizia sa plecati de acasa, sa va separati o vreme sau sa divortati faceti cativa pasi in interiorul vostru:

  1. Postiti
  2. Spovediti-va, impartasiti-va, faceti fapte inaltatoare Impreuna
  3. Cultivati un triunghi de virtuti( ex: smerenia-rabdarea-blandetea)
  4. Practicati contemplatia sau meditatia sau rugaciunea( cu partenerul)
  5. Activati frecventa recunostiintei
  6. Bucurati-va de ceea ce este asa cum este
  7. Dati grai unor preocupari mici care pot crea pasiuni mari

Obiceiuri sanatoase care refac puntile de comunicare in cuplu:

Gatit Impreuna

Mers in padure Impreuna

Invitatie la joc in Impreuna-Una: Ex sotul isi invita sotia sa joace cu el Azul sotia il invita sa invete tenis cu ea

Momentul lui A impartasi( nu ne vaicarim, nu cautam sa fim doar ascultati…) din varfurile de munti atinse

Duminica mergem la biserica Impreuna

Gradinarim Impreuna

Ziua bucuriilor( ne oferim uniii altora bucurii, dupa ce am explorat ce bucurii si-ar dori fiecare)

Plantat de copaci( Impreuna)

Scris impreuna( si apoi ne citim unul altuia ce am scris)

Mers la ateliere inspiratoare Impreuna

Ziua intelepciunii( Citim din carti care sa ne inspire)

Meditam impreuna sau ne rugam impreuna

Citim impreuna

Ziua aprecierilor

Ora zambetelelor