Si s-a aratat din cer un semn mare: o femeie invesmantata cu soarele si luna si pe cap purta cununa din douasprezece stele. Si era insarcinata si striga chinunindu-se si muncindu-se sa nasca. Si alt semn s-a aratat pe cer: iata un balaur mare, rosu avand sapte capete si zece coarne si pe capetele lui sapte cununi imparatesti. Iar coada lui tara a treia parte din stelele cerului si le-a aruncat pe pamant. Si balaurul statu inaintea femeii care era sa nasca ca sa inghita copilul care il va naste. Si a nascut copil de parte barbateasca care avea sa pastoreasca toate neamurile cu toiag de fier. Si copilul ei fu rapit la Dumnezeu si dus la tronul lui. Iar femeia a fugit in pustie unde are loc gatit de Dumnezeu ca sa o hraneasca pe ea acolo o mie doua sute saizeci de zile. Apocalipsa 12

Din punct de vedere simbolic copilul reprezinta venirea unei ere noi iar balaurul fortele intunecate ce se opun acestei veniri. ( Lumea intunericului reprezentatata de sefirotii infernali  care se opune sefirotilor superiori si femeii incoronata de stele).

Femeia are calitatea de a aduce pe lume copiii dar un copil reprezinta o meterializare si in alte planuri, psihic sau spiritual. Aceleasi legi guverneaza in toate planurile. Exista in natura femeii aceasta posibilitate de a emana particule subtile, o materie eterica ce poate servi la incarcanarea ideilor, a proiectelor, daruindu-le un corp.

Femeile sunt asadar cele ce hotarasc ce idei vor sa devina realitate. Da femeile trebuie sa devina constiente de imensa lor putere si sa inteleaga ca daca in inalt exista decat o singura femeie, Femeia cosmica invaluita de Soare si incununata de Stele ele se pot uni la randul lor pentru a forma o singura femeie care va aduce pe lume noua viata simbolizata de Ierusalimul Ceresc.

Multi preoti, multi spiritualisti au dispretuit femeia fara sa stie ca din cauza acestui dispret ei nu puteau realiza Imparatia lui Dumnezeu pe Pamant. Ah, da preotii vor fi fi poate furiosi din cauza cuvintelor mele dar acesta este adevarul: multi dintre ei au reprezentat femeia ca pe o fiinta inferioara lovita de toate viciile, o creatura a diavolului care trebuie izgonita.

Nu trebuie sa uitati ca Imparatia lui Dumnezeu pe Pamant nu se va realiza decat prin intermediul femeilor fiindca numai femeia poseda materia cu ajutorul careia aceasta va prinde contur.

 Sursa: Omraam Aivanhov